Özgür Amed

Özgür Amed

Ateş edip oy istemek...

Ateş edip oy istemek...

Dünya’da ilginç gelişmeler olurken Türkiye’de gündem Recep İvedik filmine kadar indirgenebiliyor. Napolyon’un dediği üzere kimde ne eksikse onun için savaşır. Ben de tarihe geçmesini umut ederek “Kimde ne eksikse onu konuşur” diyeyim. Gerçi bu önemli sözüm beni de pek tatmin etmedi ama siz idare edip görmezlikten gelin. Neyse devam edelim…

Cinnetin eşiğine Bilal’ın ses tonu ile biraz daha yaklaşmış toplum olarak etrafta olan biten pek ilgimizi çekmiyor. Ukrayna Rusya’ya ayağını denk al diyerek NATO’dan yardım istedi.

Hepimizin bol bol kullandığı ve bir alışkanlık haline gelen “Ortadoğu kaynıyor” demesek olmaz. Madem yazıya böyle başladım, Irak Hükümeti ve Barzani arasında çıkan kavganın kızıştığını da hatırlatmakta fayda var. En son Barzani Kerkük referandumunun 140. Maddesine atıfta bulunarak “İç savaş çıkabilir” diye uyardı. Yani kaynıyor dört bir taraf.

İnsanlığa bir tepki olarak doğan ve bilimin anlam-yöntem sorunsalını alt üst eden Bilal Erdoğan’ın anlama-kavrama sorunu geniş halk kitleleri tarafından büyük ilgi ile takip ediledursun, Kurdistan’da da silahlar susmuyor. Ne silahı şimdi bu diye soracak arkadaşlara meseleyi anlatayım.

AKP Van teşkilatı Ocak ayında çalışmalarına start vermiş, halkın üzerine ateş ederek bismillah demişti! El Kaide’den hapis yatmışlığı da olan ve AKP-Cemaat kavgasının bir kolu olarak yine bu dosya üzerinden geçtiğimiz günlerde evi basılan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, esnafı ziyareti sırasında bazı duyarlı vatandaşlar tarafından protesto edilince polis ve korumalar halkın üzerine ateş açarak oy istemişlerdi. Son gelişmeler ışığında anladığım kadarı ile bu durum alışkanlık olmuş olacak ki silahlar yine patladı.

1 hafta kadar önce Van Çaldıran’da AKP’liler yine silahla saldırdı. Bu kadar rahat ve her adımda silaha sarılabildiklerine göre El Kaide onları besliyor. Ya da emniyet onlara sınırsız özgürlük alanı tanımış. Seçimlerin selameti için kurşun sıkan da bizdendir, Kurtlar Vadisi izleyip gaza gelen de bizdendir fetvası vermiş görünüyorlar. Malumunuz Emniyet Teşkilatı AKP Gençlik Kollarından daha çok çalışıyor.

Nasıl mı? Hemen örnekleyelim.

Efenim üzerine afiyet bu çalışmaları farklı farklı. Sanatsal ve heywansal tarzda olmak üzere sergi salonlarındaki yerini alıyor. Suruç’ta yaşanan vakayı duymuşsunuzdur. İnce bıyıklı bir polis kendini Hüda-Par’ın duvarına gecenin bir yarısı atıp Biji Serok Apo yazar. Kendini tutamayarak yanına HDP de eklemiş. Güncel siyaseti yakından takip ettiğini böylece bize anlatmak istemiş. Biraz daha zeki olsa Rojava, PYD, Serxwebûn diye yazıp duvarı ve boyayı hepten bitirecekmiş. Ama gel gör ki masal öyle devam etmemiş sevgili dostlar. O esnada bir Hüda-Par çalışanı onu suçüstü yakalamış. Aklıma şu da gelmedi değil! Acep bu Hüda-Par’lı da benzer bir yazıyı yazmaya mı gidiyordu. Malum yapıyorlar ara sıra. Parti sözcülerinin twitter sayfasına bakın! Rusya’nın varoşlarından çıkmış 43.sınıf fotoşop çalışmaları bile bu adamın paint çalışmalarından iyi. Polisi yazı yazarken yakalayan eleman “Sen ne yapıyorsun ben seni tanıyorum. Emniyette çalışıyorsun” demiş. Sonra emniyet bunlara size çalışıyoruz der gibisinden “Siz de yazın, işbirliği yapın” teklifi veriyor. İşte Suruç’un başına gelenler bunlar.

Biraz daha geriye kayıp Amed’e vardığımızda mevzu bu aralar başka. Hevsel’de katliam var. Güzel insanlar orada nöbete durdu. Bu katliamı kınayıp direnişi yükseltirken havai fişek atmamız ise gerçekten ekoloji ile imtihanımızın çok daha zor olacağını bir kez daha gösterdi. Bu talan ve kıyıma izin vermeyeceğimizin altını çizerek, herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Özgür Amed Arşivi