'Dünyada ekonomik düzenle birlikte siyasi düzen de değişiyor'

'Dünyada ekonomik düzenle birlikte siyasi düzen de değişiyor'

Murat Yetkin, "Dünyada ekonomik düzenle birlikte siyasi düzen de değişiyor. Türkiye’de de değişmek zorunda. Yönetimin de siyasi partilerin de böyle daha uzun süre gidemeyeceği açık. Onun sancıları da yaşanıyor" diye yazdı.

 AK Parti'den ayrılan Ali Babacan DEVA, Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi'ni kurarken, CHP'den istifa eden 3 milletvekili ile Muharrem İnce de parti kuruluşunu ilan etmeye hazırlanıyor. Eski CHP'li Mustafa Sarıgül de yakın zamanda parti kurdu. MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt Demokrat Parti'de siyasi yaşamına devam ediyor.  HDP'de Ayhan Bilgen'in açıklamaları tartışma yaratırken, İYİ Parti'de istifalar ve ihraçlar oldu yakın zamanda. Saadet Partisi'nde de yakın zamanda Oğuzhan Asiltürk'ün AK Parti'ye yeşil ışık yakan açıklamalarıyla iç tartışma yaşanıor.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, tüm bu gelişmeleri 'AK Parti’den CHP’ye siyasi partilerde iç gerilim artıyor' başlıklı 'yetkinreport.com'daki yazısında ele aldı. Tüm bu yaşananları dünyada 'ekonomik düzenin değişmesi'ne bağlayan Yetkin, şu tespiti yaptı:

"Dünyada ekonomik düzenle birlikte siyasi düzen de değişiyor. Türkiye’de de değişmek zorunda. Yönetimin de siyasi partilerin de böyle daha uzun süre gidemeyeceği açık. Onun sancıları da yaşanıyor."
MURAT YETKİN'İN SİYASİ PARTİLERİ ELE ALDIĞI YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.