M. Latif Yıldız

M. Latif Yıldız

Padişah anaları ve piç

Padişah anaları ve piç

Hocalı katliamının 20. yıldönümü ( ne hikmetse 5. 10. ve 15. yıl dönümlerde anmak kimsenin aklına gelmedi) protesto mitingi nefret ve ırkçılık sloganlarına sahne oldu.

Irkçılık yanını duyurmamak için Hürriyet, Sabah, Habertürk, Milliyet, Sözcü, Akşam, Star, Bugün, Cumhuriyet, Yurt, Yeni Şafak, Vatan, Akit gibi gazeteler haberi görmediler.

Bu gazeteler yazmayıp, TV’ler vermeyince duyulmayacağını sandılar. Oysa habere hiç yer vermeseler bile başta fısıltı gazetesi, teknoloji ve internet sayesinden duyuldu. 

Mitingde ırkçı, faşist, şovenist, militarist sloganları atanların çok övündükleri bir geçmiş ve Osmanlı Padişahları duruşları var. Haklılar, ırki ve insani açıdan her birey ve de millet geçmişteki atasına bağlılığını, sevgi ve saygısını ifade etmesi erdemliktir.

Ancak mitinge katılanların attıkları “Hepiniz Ermeni, hepiniz piçsiniz”, “Hepimiz Ogün Samast’ız”, “Bozkurtlar burada, Hrant’lar nerede?” sloganlarıyla insani olmayan duruş sergileyenlere bakıldığında tarih kitaplarında kendilerinden gizlenen gerçekleri ben değil onlar gibi düşünen birinin yazısından aktararak hatırlatmayı görev bildim.

Asıl mesleğim Tarih hocası. 1968 yılından beri bildiğim “yalan tarih” konusunu maazallah ben yazıp söylesem kim bilir hakkımda neler söylenir; 301’den ne cezalar açılırdı.

O yüzden yazacaklarım bugün için Hürriyet gazetesinde1989- 1990 yıllarında Genel Yayın Müdürlüğü yapmış; Günaydın, Sabah, Tan, Bugün, Meydan ve Gözcü gazetelerini kuran, yöneten, Fatih’in Fedaisi Kara Murat’ın yazarı, vatansever, milliyetçi, ulusalcı, Rahmi Turan’ın 5 Mart 2012 tarihli Hürriyet gazetesinde çıkan köşesinden aldığımı ifade edeyim.

Rahmi Turan, Osman Gazi’den ( İlk Padişah); Vahdettin’e kadar (son padişah) 36 Padişah’ın tamamının annelerinin Türk olmadığını ifade ederken hangi padişahın annesi hangi ırk ve milletten olduğunu adıyla sanıyla tek tek üşenmeden köşesine yazmış. Bakabilirsiniz.

Ben sadece etnik kökenleri ile Padişah analarının sayısını vermek ile yetineceğim:

Moğol 1, Rum kökenli 9, Bulgar 3, Polonyalı 1, Rus 4, Sırp 3, Venedik 1, Yunan 1, İspanyol 1, Fransız 4, Ceneviz 1, Gürcü 1, İngiliz 1, yabancı cariye 1, Yahudi 3. Ve sıkı durun padişah Abdülhamid’in annesi kim? Rusyalı Ermeni Virjin ( Trimüjgan Sultan.)

Yanisi padişahların tamamının annesi içinde bir tek Türk kızı yok. Turan bir soru sormuş. “Neden bir tane Türk kızı yok. Bu incelenmesi gereken bir konu” demiş. Bence de.

İzniniz olursa kendi incelemem ve naçizane düşüncelerimi aktarayım.

Önemli olan insan ve insanlık mıdır; yoksa önemli olan kişinin ya da evlendiği eşinin hangi ırk ya da milletten geldiği midir? Cumhuriyet anayasası ne der? Din, dil, ırk farkı gözetilmeksizin herkes yasalar karşısında eşittir.

Ne yazık ki o ırkçı söylem ve yürüyüş yapanlar 90 yıllık Cumhuriyet tornasında şekil verilen nesil oldukları; eğitimin yanlış, hatalı ve yalanlar üzerinde kurgulu ezberin betonlaşan zihniyetin etkisi altında kaldıkları için öyle davranıyorlardı.

Geçmişin köhnemiş bilgileri değil de günümüz iletişim ve teknoloji çağında istedikleri her türlü bilgiye “google” gibi altı harften oluşan bir arama motorunun kendilerine çok yakın olduğunu acaba bilebiliyorlar mı?

Her şeyin biz insanların elinde soysuzlaştığını unutmasınlar. Kahramanlık, üstünlük her zaman önemli değil, ama insanlık önemlidir. İnsan kadar yükselen, ama aynı insan kadar alçalan ve bozulan ikinci bir varlık yoktur.

Hayatı boyunca insanlara insan sevgisi aşılayan Hazreti Mevlana Ne demiş? “Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kâfir, ister Mecusi, ister putperest (puta tapan) ol yine gel. Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değil. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan de yine gel…”

Mevlana günümüzde ırkçılık yapan, insanları etnik kökenine göre ayrıştırana daha ne desin ki? Azınlıklara ve Kürdlere kem gözle bakanlara daha nasıl seslensin ki? Bu ülkede bin yıl birlikte yaşayan, birlikte gülen, birlikte ağlayan, birlikte çalışan, birlikte savaşan o hoşgörü yakalansa bin yıl daha birlikte yaşayacağımızı anlayabilselerdi o sloganlar atmazlardı.

Pozantı’da Kürd çocuklarına karşı işlenen insanlık suçuna 8 ay saklamaz; bu çirkin olayı ortaya çıkartan gazetecileri KCK’ dan tutuklamazdı. Kendisine yapılanları korkunç çirkinliği gazeteciye söyleyen çocuğu ertesi gün yüzü deşifre edilerek yaşadığı travma ile hastane yerine hapse atan çirkin bir sistemden söz etmezdik.

 Mithat Sancar’ın yazdığı gibi; Kimlikleri inkâr edilen, dilleri kesilen, köyleri yakılan, büyükleri katledilen sisteme öfkesini “taş atarak” gösteren çocukları terörist sayarak hapse atmakla yetinmeyip ırzına geçen, gazetelere yansıyınca da “belgesi yok” diyen bir Adalet Bakanı olan bir ülkede yaşıyoruz.

Kürtlere yapılan bu zulme ve Hocalı katliamı için yürürken insanlığa “piç” diyenlere sessiz kalan medya ve onlara destek veren zihniyet 600 yıl imparatorluğu hoşgörü üzerine yaşatan Osmanlı ve Padişahların soyundan geldiklerini iddia edemezler. Ne o farklı milletten insanlar ile evlenen ve insanlığı ırkları ile değil değerleri ile önemseyen zihniyetinin devamı; ne de Mevlana’nın torunları, ardılları olabilirler. Onlar olsa olsa şoven, ırkçı, faşist, kör ve kirli bir düşünce ve zihniyetin sahibi olabilirler. Onlara rağmen yine de barış mutlaka gelecek.

DUYMADIKLARINIZ, DUYURMAK İSTEMEDİKLERİ

Bu arada her gün o kadar çok duymadıklarınız, medyanın bilinçli duyurmak istemediği çirkinlikler var ki; birkaç örnek vermekle yetineceğim.

            X- Dersim belgelerinde 4–5 yaşlarındaki Kürd çocuklarına “haydut” demişler. Peki, bugün o çocuklara ne diyorlar? “Terörist”.

            X- Pozantı’da 2009 yılında Yasin Akyüz adındaki çocuğun ölümü bile gizlenmiş.

            X- Uludere’de öldürülen 34 çocuk ve gencin tamamı yeşil kartlıymış.

            X- Yüksek güvenlikli Silivri Cezaevinde de bir gence tecavüz edilmiş.

            X-İç İşleri Uludere raporunda “O Heron görüntülerinden hava harekâtı çıkmaz” demiş.

            X- Adana ve diğer illerde yapılan KCK operasyonlarının amacı Pozantı intikamıymış.

            X- İHD “Türkiye’de 21 ilde 253 toplu mezar var” dedi.

            X- Müslüman aydınlar “Hrant Dink için adalet istiyoruz” dediler.

            X- Nusaybin’de 4 KCK’liye ajanlık teklif edilmiş.

            X- Sincan’ın Pozantı’dan ne farkı var ki?

            X- İHD yetkililer cezaevi ihlallerini biliyorlardı.

İçiniz mi karardı. Haklısınız, benimde. Bu kadar yeter. Bir günde Türk medyasının hiç görmek istemediği ama duymanız gereken çok korkunç bazı haberlerin başlıklarını vermek istedim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
M. Latif Yıldız Arşivi