İrfan Sarı

İrfan Sarı

İleri demokrasi dedikleri

İleri demokrasi dedikleri

Paşa paşa seyredip Kürt çocuklarının ölümünü sonra tutup ben Kürdüm demenin vicdanı olmaz.
 
Olsa olsa, oluk oluk akan kanın etrafından vampir gibi dolaşmaktır onun adı.
 
Üstelik olup bitenleri görmeye karşın aynı tutum içinde olmak garezdir Kürtlere
 
Vicdan freni patlayan iktidarın yanında durmayı bırakıp onu akıllı makine gibi savunmak tek anlamıyla ırkını inkar etmektir.
 
Gözaltına alınma yaşı 10'a indi.
 
Ceza evleri Kürtlerle dolup taşıyor.
 
Legal siyaset alanlarında çalışan Kürtler zincirleme gözaltına alınıp meskeni cezaevi yapılmaktadır.
 
İnsanların sicilini bozmak için yamalanmaktan hurcu delinmiş yasalara istinaden adım atsan suça tabi olmuş.
 
Biri sizi dinliyor, biri de gözetliyor.
 
Telefonun öbür ucundaki sessizlik polisiniz.
 
Yani bu iktidarın hangi yanını tuttunuz bilmiyorum ama ileri demokrasi palavrasına inandıysanız vay halinize. Bu iktidarın yandaşlığı size sadece bireysel kurtuluşunuz kadar yakındır. Ama geçmiş örneklerden de bakarsanız bu iktidarda kürde ihtiyacı olduğu kadar sahip çıkar. İhtiyacı bittiği gün paçavra gibi atar bir çöpe.
 
Siz bıyıklarınızı mehteran takımı sancaktarı gibi pos yapsanız da bando mızıka durduğunda bıyıklarınızın hiçbir kıymeti kalmayacaktır sizden evvel bu kalıba girmeye çalışanların akıbeti ortadadır. Bakın tarih sayfalarında kaçı anılıyor.
 
Kırpıklana kırpıklana getirilen ileri demokrasiyi gelin Hakkari sokaklarında görün isterseniz. Gece boyunca ev baskınları sıkıyönetimli zamanları aratmıyor. Havanın rengi hiç değişmiyor hep bir tehlike kokusudur gidiyor.
 
İleri demokrasilerde hiç rastlama imkanı olmayacak ancak rastlanılan ağır tonajlı ağır silahlar çocukların gözleri önünde tehdit gibi süzülüyor. Namlusu 60 kalibreden büyük silahlar gün ortası gözdağı vere vere geçiyor şehrin ana caddelerinde.
 
İleri demokrasilerde görmesi na mümkündür kimliğinizin hesabını vermek, seyahat ederken bile ama burada mümkün olan en basit ve en aşağılayıcı bu durum iç elbiselerinizin bile aranmasıdır.
 
İster yaya olun ister süvari sizi didik didik arayan biri hep vardır.
 
Hesap kitabınız tutuluyor.
 
Kızartmamı seversiniz haşlamamı onu da menüde belirtirler.
 
Taş atmanın cezası bellidir.
 
Ama düpedüz Kürt çocuklarını vurursanız meşru müdafaaya girer ya da ağır tahrike.
 
Yalansa mahkeme tutanaklarına bakın.
 
İleri demokrasi son iktidarın imalatıdır. Bu imalatta Kürtler hurdahaş edildi. Ediliyor hala da.
 
Bu ileri demokrasi yüzünden yıllardır Kürt annelerin çocuklarına olan hasreti boğazına düğüm yüreğine yara olmuş durumda. Anneler çocukların ya dağda ya cezaevinde ya asker yolunda bekler olmuş. İleri demokrasi anneleri yavrularından koparıyor durmadan.
 
Siz paşa paşa seyredip durun vakayı…
 
Gün gelir ateş çemberinin içinde olduğunuzu hatırlayacaksınız ama çoktan yangın her tarafınızı sarmış olacak. Eyvah demeye fırsanız olmayacak. Ancak ancak derin bir inleyişle bağıracaksınız.

“Ax babo min çi kir”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
İrfan Sarı Arşivi