Yüksekova'ya tekstil atölyesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kurulan tekstil atölyesinde ilk aşamada 100, ilerleyen süreçte ise 350 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Ömer Oğuz'un haberi:

İşletme Sahibi Soner İşleyen şimdiden siparişler adlıklarını belirterek, "Geleceğe umutla bakıyoruz. Ülkemizin içerisinde geçtiği bu zor şartlarda biz de risk alarak ilçeye böyle ciddi bir yatırım yaptık. 350 kişinin ekmek yiyeceği bir tesis kurduk" dedi. 

1996’da İstanbul’da bir tekstil atölyesinde çırak olarak işe başladığını belirten İşleyen, “Çıraklıktan sonra kalfa ve usta oldum makinede. 3-5 makine ile kendi işimizi açmaya başladık. Geçen seneye kadar artık kendi memleketimize gelerek buradaki halkımıza hem bir faydamız olsun hem de bu işi burada yapmaya karar vermek istedik. Atölyemizin yüzde 90’ını bitirdik. Önümüzdeki pazartesi günü inşallah personel alımını yapacağız. İlk etapta 100 kişi ile başlayacağız. Ondan sonra her 1 ayda 15 ile 20 kişiyi almaya çalışacağız. Toplamda 350 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz" dedi. 

Irak’tan 25, İran’dan ise 15 milyon maske siparişi aldıklarını vurgulayan İşleyen, “Daha sonra bayan ve erkek kaban imalatına başlayacağız. Bu şekilde devam edeceğiz. Bir makine demek bir aileye geçim kaynağı demek. Mümkün olduğu kadar biz burada her ay makine arttıracağız. Her ay buradaki insanlara faydamız olsun diye her türlü desteğimiz olacaktır" dedi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Benzer Videolar