Hakkari'de 'Halk Oyunları İl Birinciliği' yarışması düzenlendi

Hakkari'de okullar arası 'Halk Oyunları İl Birinciliği' yarışması yapıldı.

Halk Oyunları Federasyonu tarafından Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya, gençler ve yıldızlar farklı 4 kategoride 10 takım yarıştı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, halk oyunlarının toplumsal bağları pekiştiren en önemli kültür unsurlarından biri olduğunu söyledi. Kentin halk oyunları konusunda zengin ve canlı bir bölge olduğunu belirten Yıldırım, "200 aşkın farklı oyunu bulunmakta ve her oyununun bir hikayesi, bir yaşanmışlığı vardır. Nitekim ilimiz tarihin değişik dönemlerinde yurt içi ve yurt dışında bu alanda birçok başarıya imza atmıştır. Ve atmaya devam edecektir." diye konuştu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Sıtkı Zerek de yarışmaya katılan takımları tebrik etti. Halk oyunlarının gençlere sorumluluk, özgüven, dikkatli olma ve takım ruhunu aşıladığını belirten Zerek, "Halk oyunlarının yaşaması ve yaşatılmasına katkıda bulunan ve bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

YARIŞMA SONUÇLARI:

Geleneksel dal yıldızlar kategorisi:
1- Yüksekova Vali Erdoğan Gürbüz Ortaokulu
2- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu
3- Atatürk Ortaokulu
4- Karşıyaka Ortaokulu

Geleneksel dal gençler kategorisi:
1- Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
2- M. Akif Ersoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
3- Hakkari Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
4- Özel Kanıt Koleji

Ömer Oğuz / Yüksekova Haber Portalı

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar