Yüksekovalı öğrenciler harçlıklarını depremzedelere gönderdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Van'ın Başkale ilçesindeki depremzedeler için yardım gönderildi.

Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Başkale'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyası dahilinde toplanan yardımlar, 2 kamyonla deprem bölgesine gönderildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin depremzedeler için seferber olduğunu söyledi. İki kamyon yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdiklerini ifade eden Doğramacı, şunları kaydetti: "İçinde gıda malzemelerinden kıyafetine kadar hepsini çocuklar hazırladı. Öğretmenleri de yardımcı oldu. Belli bir miktar nakdi yardımı da bir araya getirdiler. Bugün bunların hepsini Yüksekova'dan Başkale'ye uzanan bir yardım eli olarak öğretmen ve öğrencilerimizle beraber gönderiyoruz. Burada yaptığımız şey bir gönüldaşlık bağı kurmak. Çocuklarımızla bu duygu ve ruhu inşa etmek istiyoruz."

Toplanan yardımlar okul müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan 7 kişilik heyet tarafından Başkale'ye götürüldü. Ayni yardımlar İlçe Kaymakamlığına teslim edilirken öğrencilerin gönderdiği kırtasiye yardımı, mektuplar ve nakti yardımlar ise heyet tarafından bizzat köylerdeki depremzedelere ulaştırıldı. 3 ayrı köye de giden heyet burada tüm çadırları tek tek ziyaret ederek çeşitli yardımlar dağıttı. 

Yüksekova'dan Başkale'deki depremzedelere yardım

20200305_2_41202471_52797520_web.jpg

20200305_2_41202471_52797521_web.jpg

dpr1.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar