Yüksekovalı Kozay çifti yardım eli bekliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Kozay çifti zor günler geçiriyor.

Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova'nın İpek Mahallesi'nde yaşayan Kozay çifti, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. 9 ay önce evlendiklerini belirten İrat Kozay, "Evlendikten sonra 3-4 ay boyunca babamın evinde 9 nüfusla beraber kaldık. 3-4 ay sonra 250 TL kiralı bir eve çıktık ancak kiramızı ödeyemediğimiz için tekrar babamın evine geçmek zorunda kaldık. Ailemizin durumu kötüydü. Babamın maddi durumu da kötü. Onlar da geçim sorunu yaşıyor. Evimiz rutubetli olduğu için tekrar bu eve yerleşmek zorunda kaldık. 1 aydır bu evdeyiz. Bu evin kirası da 200 TL'dir. Derme çatma ama mecburuz" dedi.

'TELEVİZYONUMUZ EMANET'

Dağlarda pancar toplayıp satarak veya hamallık yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Kozay, "Salgını nedeniyle birkaç aydır iş bulamıyorum. O nedenle de zar zor geçiniyoruz. Eşim hasta, bebek bekliyoruz. En son devlet 1000 TL yardım verdi. Onunla biraz idare ettik. 2 halı babamlar verdi, 2 halı amcam verdi, televizyonumuz emanettir. Bir gün televizyon alırsak geri vereceğiz. Yardımlarla idare ediyoruz. Bu duruma düşmek istemezdik ama Yüksekova'nın şartları belli. İş yok." dedi. 

Kozay çifti yardımsever vatandaşlardan ve yetkililerden yardım eli bekliyor. 

Aile iletişim numarası: 05454077244 - IBAN: 090001001902542278845002

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Benzer Videolar