Yüksekovalı Irmak Sedanur tedavi olmak istiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğuştan yürüme bozukluğu yaşayan Irmak Sedanur Erdoğan tedavi olup yaşıtları gibi yürüyüp koşmak istiyor.

Ömer Oğuz'un haberi:

İlçenin Dize Mahallesi'nde yaşayan 3'ü engelli 5 kişilik Erdoğan ailesinden 14 yaşındaki Irmak Sedanur, yürüme zorluğu yaşıyor. Daha önce birçok kez doktora gitmesine rağmen henüz hastalığına tam bir teşhis konulmadığını belirten Sedanur, "4. sınıftan itibaren hastalığı fark ettik. Burada bir ortopediye göründüğümde dışarıdan söylenenlere kulak asmamamızı söyledi. Biz de bişey olmadığı için içimiz oldu. Daha sonra Mersin'e gitti. İVİG tedavisi gördük. Daha sonra tekrar Ankara'ya gittik İVİG tedavisi için ama ilacın kutusu 150 bin lira olduğu için maddi durumumuz elvermediği için alamadık. Eczacılar Birliği'ne başvurduk. 4-5 yıldır buradan herhangi bir cevap alamadık" dedi. 

Yürürken güçlük çektiğini belirten Sedanur, "En fazla yarım saat yürüyebiliyorum. Daha sonra dizlerimde güç kaybı olunca istemsizce düşüyorum. Normal bir insan gibi yürüyemiyorum. Kışın daha da zor oluyor. Hastalığımın tedavisi olduğu söyleniliyor. Hem tedavi olmak istiyorum hem de her insan gibi zorluksuz bir şekilde yürümek istiyorum" dedi. 

Anne Sevgi Erdoğan ise, "Irmak'ın durumu yürüyüş bozukluğudur. Tedavisi var ama imkansızlıklardan dolayı tedavisini yaptıramıyoruz. Oğlum Muaz ise doğuştan bedensel engellidir. Onun da tedavisi var ama onu da maddi imkansızlıklardan dolayı her iki çocuğumun tedavisini yaptıramıyoruz. Eşim 2 yıldır çalışamıyor ve çocuğum aylığı ile geçinmeye çalışıyoruz. Kiradayız. Eşim küçükken 1 gözünü kaybetmiş 2 yıldır ikinci gözünde de retina yırtığı oluştu. Bu gözünü de kaybetme riski olduğu için bir türlü ameliyata gidemiyor. Hastam 2 iken 3'e çıkarsa ne yaparım bilemiyorum. Çok zor durumdayız" diyerek çocuklarının tedavisi için destek istedi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Benzer Videolar