Yüksekovalı Genç ailesi zor günler geçiriyor

Yüksekova'da derme-çatma evde yaşayan 9 nüfuslu Genç ailesi, evlerine su şebekesi çekilmediği için kar suyuyla su ihtiyaçlarını gideriyorlar. Çaresizlik içerisinde yaşayan aile fertleri çocuklarının eğitimden yoksun kalmaması için yardım bekliyor.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

YÜKSEKOVA - Esenyurt Mahallesi'nde hayırsever bir vatandaşın verdiği arsa üzerine yaptığı derme çatma evde 9 nüfusuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Sait Genç, evlerine su şebekesi hattı çekilmediği için susuzluk sorunu yaşadıklarını söyledi. Eşi, 2 çocuğu ve 5 torunu ile birlikte harabe gibi evde yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren Genç, evinde şebeke suyu olmadığı için soğuk kış günlerinde kar suyu ile su ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Bir çocuğunun askerde, diğer çocuğunun ise cezaevinde olduğunu anlatan baba Genç, "Mahallemizde çamur deryasına dönüşen yollarda yürüyerek, getirdiğimiz karları sobanın üzerinde eritip suya dönüştürdükten sonra çocuklarımıza içiriyoruz. Evim ilçe merkezine biraz uzaklıkta bir tepede olduğu için şebeke hattı henüz çekilmemiş. Bu konuda yetkililerden yardım eli bekliyoruz" dedi.

Eşi askerde olan Elif Genç ise, imkansızlıklar içerisinde bir yaşam sürdürdüklerini ifade ederek, "Bu dağ başında yaşıyoruz. Hiç bir imkanımız yok. Kirli kar suyu ile çocuklarımızın su ihtiyaçlarını gideriyoruz. Evimizin bulunduğu yerde ne yol, ne de su var. Eşim askerde olduğu için mağduriyet yaşıyoruz. Kar suyunu toplayıp, sobanın üzerinde eriterek sonra çocuklara içiriyoruz. Kar suyuyla yemek, çay, banyo ve kıyafetlerimizin temizliğini sağlıyoruz. Tek isteğimiz, başımızı sokabileceğimiz bir ev bulsunlar. Yetkililer, içerisinde bulunduğumuz bu çaresizliğe son versinler. Maddi imkanlarımız çok kötü" diye konuştu.

Ailenin durumunu gazetecilerden öğrenen Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, çocukların eğitimlerinden mahrum kalmaması için aileye yaz mevsimine kadar bir ev kiralanacağını ve aileye de yardımcı olacaklarını söyledi.

Aileye destek olmak isteyenler için Baba Sait Genç'in IBAN numarası:
TR100001001902603824895001

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Benzer Videolar