Yüksekovalı Duman ailesi: Evimiz var, paylaşılan video eski

Son günlerde sosyal medya hesaplarında sıklıkla paylaşılan Yüksekova’nın Dilektaşı (Manis) köyünde yaşayan Duman ailesini ziyaret ettik.

Ömer Oğuz'un haberi:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dilektaşı (Manis) köyünde yaşayan Duman ailesinin zor şartlarda verdikleri yaşam mücadelesini 3 yıl önce Yüksekova Haber Portalı’ndan okurlarımızla paylaşmıştık.

EV YAPILDI

Yaptığımız haberin ardından ilk olarak İş Adamı Sezgin Baran Korkmaz bizlerle iletişim kurmuş aileye ev yapımı için destekte bulunmak istediğini iletmişti. Korkmaz’ın maddi desteği ve Yüksekova Belediyesi, İl Özel İdaresi ile Yüksekova Kaymakamlığının katkılarıyla harabe halindeki eski evleri yıkılarak aileye yeni bir ev yapılmıştı. Ardından da birçok vatandaş tarafından aileye gıda ve maddi destekte bulunulmuştu.

BEYAZ EŞYA, MOBİLYA VE 1 YILLIK KURU GIDA DESTEĞİ

3 yıl önce çektiğimiz videonun bazı sosyal medya hesaplarınca araştırılmadan tekrar paylaşılması üzerine geçen yıl da İsveç’te oturan Yasemin Cellat isimli öğretmen bizzat Yüksekova’ya gelerek aileyi köyde ziyaret etmişti. Cellat, aileye beyaz eşya, ev mobilyalarını aldıktan sonra ailenin bir yıllık gıda desteğini sağlamaya başladı. Yine Cellat’ın desteğiyle anne Hatice Duman’ın diş tedavisine başlandı.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN VİDEO 3 YIL ÖNCEYE AİT

Bugünlerde özellikle Instagram’da tekrar kişisel hesaplar tarafından paylaşılan video üzerine yine birçok hayırsever ailenin halen 3 yıl önceki durumda olduğu fikriyle aileye ulaşmaya çalıştı. Gerek ilçedeki basın mensuplarına gerekse köy muhtarı ve kaymakamlığa ulaşan birçok hayırsever aileye ulaşmaya çalışırken birçok kişi Türkiye’nin birçok yerinde aile için yardım kampanyaları bile başlattı. Bu duruma şaşırdıklarını belirten Duman ailesi bilinçsizce, araştırmadan yapılan paylaşımlardan şikayetçi.

‘EVİMİZ VAR, BİRKAÇ EKSİK DIŞINDA BİR SIKINTIMIZ YOK’

Duman ailesini Yüksekova Haber Portalı olarak bugün Dilektaşı köyündeki evlerinde ziyaret ettik. Artık ev problemlerinin olmadığını belirten Hatice Duman, “3 yıl önce durumumuz basına yansıdıktan sonra hayırsever bir iş adamı tarafından bize bu ev yapıldı. Şuanda çok şükür çatılı, sobalı bir evimiz var. Yine aylık kuru gıda ihtiyacımızı karşılayan bir yardımsever var. Eski videoları izleyip bizi ulaşıp yardım etmek isteyen herkese teşekkür ederiz. Eşim ve 2 çocuğumun engelli maaşları var. 20 küçükbaş hayvanımız var. Bunlarla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz çok şükür. Şaunda evimizin ufak tefek eksikleri dışında bir sıkıntımız yok. Eve sereceğimiz 5-6 halıya ihtiyacımız var. Evimiz yapılırken birkaç ufak tefek eskileri kaldı. Onları biz yapacaktık ama yapamadık. Kapıların kenarlarında biraz sıva işi kalmış. Onun dışında bir problemimiz yok. Eski videolarımızın bizden habersiz paylaşılmasını istemiyoruz artık. Bizim evimiz var ve çok şükür artık birçok problemi atlattık. Destek sunan herkesten Allah razı olsun” dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar