Yüksekovalı Bakır ailesi yardım eli bekliyor

Yüksekova’ya Bağlı Kazan (Tavani) köyündeki tek gözlü evlerinde yaşam mücadelesi veren Bakır ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Erkan Çapraz'ın haberi:

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan (Tavani) köyünde yıkılmak üzere olan bir evde 2 çocukları ile yaşam mücadelesi veren Şakir ve Mahsima Bakır çifti zor günler geçiriyor.

Engelli ve işsiz olan 29 yaşındaki baba Şakir Bakır daha önce çobanlık yaparak geçimini sağladığını belirterek, “Çocukken ayak bileğimden bir sakatlık geçirmiştim. O zamanlar imkansızlıklar nedeniyle ne doktora ne de bir çıkıkçıya götürülmedim. Ayağım öyle sakat kaldı ve gittikçe bu sakatlığım ilerledi. Son bir yıldır ayağımdaki sakatlık nedeniyle hiçbir iş yapamıyorum. En son Van’da ayağım için tedavi olmaya gittiğinde doktor bana ayağımın kesilmesi gerektiğini yoksa kangren olup tüm bacağımı sarabileceğini söyledi. Maddi imkanım iyi olmadığı için bir daha doktora gidemedim. Yardımsever vatandaşlardan yardım eli bekliyoruz” dedi.

bakir2.jpg

Evlerinin odasını hem mutfak hem de yatak odası olarak kullandıklarını belirten anne Mahsima Bakır ise, “Mutfağımız olmadığı için mecbur yatak odamızı mutfak olarak kullanıyoruz. Çocuklarım için bir ev istiyorum. Evimiz toprak damlıdır. Kar eridiğinde ve yağmur yağdığında damlıyor. Şuanda üstünü brandayla kaplamışız. Hayırsever vatandaşlardan bize yardım etmelerini istiyorum” dedi.

AİLENİN İLETİŞİM NUMARASI: 0541 288 8604 - ŞAKİR BAKIR

bakir1-001.jpg

bakir3-001.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar