Yüksekova: Lösemi hastası Zozan, yardım eli bekliyor

Yüksekova’nın Kamışlı köyünde yaşayan 7 yaşındaki lösemi hastası Zozan Öğmen, yardım elini bekliyor.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı (Sinava) köyünde yaşayan Nedim ve Raife Öğmen çiftinin 7 yaşındaki kızları Zozan Öğmen, 4 sene önce yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Van Bölge Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ameliyattan sonra iyileşemeyen Zozan’ın lösemi hastalığına yakalandığı belirlendi.

Son 2 yıldır Van ile Ankara’daki hastanelere gelip giden Öğmen Ailesi, zor günler yaşadığını söyledi. Kızlarını yaşatmak istediklerini ve maddi durumlarının buna el vermediğini belirten 7 fertli aile, yardım eli beklediklerini ifade etti.

‘MADDİ DURUMUMUZ ÇOK KÖTÜ’

Kızının tedavi sürecinden bahseden 41 yaşındaki baba Nedim Öğmen, kendisinin de kalp ve şeker hastası olduğunu belirterek, “Kızım yaklaşık 4 senedir hastadır ve doktorlar bilmiyordu. 2 yıldır Yüksekova’dan Ankara’ya götürüyorum. 2 haftada bir ya da 20 günde bir defa gelip gidiyoruz. Maddi durumumuz iyi değil, ben şahsen de hastayım. Kalp ve şeker hastasıyım. İlaç kullanarak kalkabiliyor ve çalışabiliyorum. Kızımın lösemi hastası olduğunu sonradan öğrendik. Çenesinin altında çıkan bir mantardan dolayı hastaneye gitmiştik. Bu mantar sürekli büyüyordu. Van’a ve Ankara’ya gittik. Doktorlar bize korkmamız gerektiğini, bademcik olabileceğini söyledi. En sonunda Van Bölge Hastanesinde ameliyat oldu kızım. Bir ay geçtikten sonra bu sefer ense kısmında yine mantar çıktı. Tekrar hastaneye gittik, ameliyat eden doktorun tayinin çıktığını öğrendik. Ardından Van’daki üniversite hastanesine yönlendirildik ve artık lösemi hastası olduğunu öğrendik” dedi.

‘KIZIMI YAŞATMAK İSTİYORUM’

Aile olarak çok zor bir süreç yaşadıklarını belirten Öğmen, “Bize keşke kızın ameliyat olmasaydı dediler, ben ise ameliyat oldu iyileşmesi gerekmiyor mu diye sordum. Ameliyat yapıldı fakat ameliyatın yeri iyi temizlenmemiş denildi bize. Daha sonra Ankara’ya gittik. Çok zorlu bir süreç yaşadık ve halen de yaşıyoruz. Haziranın 18’inde tekrar Ankara’ya gideceğiz. Evim toprak, hem küçük hem de oda sayısı az. Kızımın yaşatmak istiyorum. Kızımın ayrı bir odasının olması lazım, hastalığı açısından şarttır. 5 çocuğum var; 2’si erkek, 3 kız. Hiç imkânım yok. Mecburen çalışmak durumundayım. Çok zor durumdayız” diye konuştu.

Hiçbir maddi imkânlarının olmadığını ve kızlarını iyileştirmek istediklerini söyleyen anne Raife Öğmen (41) ise “Bize bir yardım edilmesini istiyoruz. Evimiz toprak ve kızım bu şartlarda iyileşemez. Kızımın ayrı bir odasının olmasını istiyoruz. Daha iyi bakmak için şarttır. Hiçbir imkânımız yok. Evimizin arka tarafı da çökmüş. Herkesten yardım eli bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YÜKSEKOVA BU ÇOCUĞA SAHİP ÇIKMALI’

Aileyi ziyaret eden Kanserle Mücadele Derneği’nin Yüksekova temsilcisi Hasan Tarla da Yüksekova’daki hayırseverlere seslenerek, “Daha önce de bu aileyi ziyaret ettik. Yüksekova’daki iş adamları olsun, esnaflar olsun bu aileye bir yardım eli uzatabilirler. Bu ailenin gerçekten durumu yok. Biz iki seferdik erzak yardımı yapıyoruz, maddi yardım yapıyoruz. Kanserle Mücadele Derneği olarak bugün de geldik ve erzak yardımı yaptık. Yüksekova halkı duyarlı bir halktır. Yüksekova bu çocuğa sahip çıkmalı, aileye sahip çıkmalı, yardım eli uzatmalı” dedi.

IBAN NUMARASI: TR 2800 0100 1902 76799067 5002 (NEDİM ÖĞMEN)

TEL: 0545 353 9387

w1-017.jpg

w2-016.jpg

w3-014.jpg

q1-003.jpg

q2-002.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Benzer Videolar