Yüksekova'da yollar çamur deryasına döndü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde son bir aydır etkili olan yağışların ardından yollarda oluşan çamur, vatandaşların tepkisine neden oldu.

İlçede Nisan ayında başlayan altyapı çalışmaları sırasında kazılan asfalt ve kilitli parke taşı döşeli yolların gelişi güzel kapatılması, eski haline döndürülmemesi nedeniyle yollarda oluşan toprak yığını, sonbahar ve kış aylarında etkili olan yağışın etkisiyle çamur deryasına dönüştü. 

Vatandaşların şikâyetine sebep olan çamurlu ve çukurlu yollar için herhangi bir çalışma yapılmazken, özellikle çarşı merkezinde, ara sokaklarda ve mahallelerde vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Yüksekova’da yıllardır bu çileyi yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

'ÇOCUKLARI OKULA GÖNDEREMİYORUZ'

Yüksekova Haber Portalı muhabirine açıklama yapan yurttaşlardan Zeki Babat, çamurdan dolayı evlerinden çıkamadıklarını belirtti. Babat, “Bu sorunumuz 5 sene daha sürer. Ha bugün ha yarın denilerek bir çözüm gelmez. Yüksekova Kaymakamı ile kimse diyalog kuramıyor. Herhangi bir çalışma yoktur. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Çok zor durumdayız” dedi.

Çamurlu yollardan dolayı zorlandıklarını ifaden eden Suat Yardımcı ise bu yolların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ederek, Yüksekova Belediyesi’nin bu soruna derhal çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Yollarda oluşan çamur deryasından dolayı yürümekte zorluk çektiklerini belirten Mahsime Özpazar ise yetkililerin çarşı merkezi ve mahalle yollarına kum dökerek bu sorunu az da olsa çözebileceklerini söyledi.

Yüksekova’da 7 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen İsmail Düzen de çamurlu yollardan dolayı dükkânlarında zorluk çektiklerini ifade ederek, “Hem dükkânımız hem de dükkan içinde bulunan sebze ve meyve kirleniyor. Bizi bu zor durumdan belediyenin kurtarması gerekiyor. Buraların bir an önce temizlenmesi gerek.  Bu sorunumuza çare bulsunlar” sözlerini kaydetti.

Yaşadıkları zorluğu rezalet ve sefalet olarak değerlendiren, Abdurrahim Doğma, yetkilerin bu soruna çare bulmaları gerektiğini dile getirerek, “Çamur bizi mahvetti. Perişan durumdayız. Ne iş yapabiliyoruz ne dükkândan çıkabiliyoruz. Aracımızdan inemiyoruz, her taraf çamurdan dolayı perişan durumdadır” dedi.

c1-043.jpg

c2-034.jpg

c3-025.jpg

c4-020.jpg

c5-012.jpg

c6-009.jpg

c7-007.jpg

c8-005.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Benzer Videolar