Yüksekova'da su şebekesini onarmaya giden köylülerin üzerine çığ düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı (Alekanan) köyü yakınında su şebekelerini onarmaya giden Aksu (Gagevran) Köyü sakinlerinin üzerine çığ düştü.

Olay, bugün öğle saatlerinde Yüksekova ilçe merkezine bağlı Adaklı (Alekanan) Köyü yakınlarında meydana geldi. Aksu (Gagevran) Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, arızalanan su şebekesini onarmak için traktörle Adaklı Köyüne kadar gitti. Buradan da 4 kilometre yürüyerek arızanın meydana geldiği bölgeye ulaşan köylüler, çalışma yaptıkları sırada üzerlerine çığ düştü.

SON ANDA KURTULDULAR

Meydana gelen çığ olayında İsmet Durna (50), Tekin Tarla (31) ve Nihat Arslan(30) kar yığınları altında kalırken, yanlarında bulunan 2 kişi ise son anda kurtuldu. Çığdan son anda kurtulan 2 kişinin de yardımıyla Durna, Tarla ve Arslan kar yığınları altından çıkmayı başardı. Kurtulan 2 kişinin haber vermesi üzerine de bölgeye hemen kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kurtulan 3 kişi, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

'ÇIĞ BİZİ 400 METRE SÜRÜKLEDİ'

Çığ altından kurtulan İsmet Durna, çalışma yaptıkları sırada bir anda üzerleride kar yığınlarının gelmeye başladığını belirterek,"Arızalanan su şebekesini onarmak üzere bölgeye gittik. Birden üzerimize çığ düştü. Şans eseri kurtulduk. Sürekli kullandığımız yoldu. Çığ bizi yaklaşık 400 metre kadar sürükledi. Çığda kurtulan arkadaşlarımızın da yardımıyla kurtulmayı başardık" dedi.

Erkan Çapraz / Yüksekova Haber Portalı

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar