Yüksekova'da su kaynağı kuruyan mahalleliler üzüntülü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yağışların az olması nedeniyle bir mahallenin su kaynağı kurudu.

İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan İpek Mahallesi Pizok mevkiinde bulunan su kaynağı kurudu. Yüksekova'da su kesintisi yaşan vatandaşların sıklıkla araçlarıyla gidip içme suyu aldığı çeşme de kuruyunca mahalle sakinleri harekete geçti. Kaynak çevresinde araştırma yapan mahalle halkı, suyun tamamen kesildiğini görünce büyük üzüntü yaşadı. Başka bir su kaynağı tespit ettiklerini belirten mahalle sakinleri yetkililerden destek bekliyor.

CİDDİ BİR KURAKLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Mahalle halkından Hamdi Babat, kuraklık nedeniyle kaynağın tamamen kuruduğunu belirterek, "Geçen sene bu aylarda sularımız çok iyi akıyordu. Şu an tamamen kurumuş durumda. İlçedeki vatandaşlar, bu kaynaktan gelen suyun aktığı çeşmeden su alıyordu. Bu durum bizi üzdü. Şu an ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Yaklaşık 15 yıl önce bu su kaynağını kendimiz tespit etmiş ve boru döşemiştik. Şimdi yeni bir kaynak tespit ettik" dedi.

Bazı mahalle sakinleri de yaşanan problemi bu yıl kar ve yağmurun az yağmasına bağladı. 

whatsapp-image-2021-01-10-at-10-44-31.jpeg

whatsapp-image-2021-01-10-at-10-58-58.jpeg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar