Yüksekova’da sayaç yenileme gerginliği: 3 yaralı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Beldesi Ünlüce Köyünde elektrik sayaçlarını yenilemek için köye gelen firma çalışanları ile köylüler arasında gerginlik çıktı.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından Jandarma eşliğinde ilçenin köylerinde başlatılan sayaç yenileme çalışmaları sırasında gerginlik çıktı.

Sayaçları elektrik direklerine çıkarmak için Büyükçiftlik Beldesine bağlı Ünlüce köyüne Jandarma eşliğinde sabah saatlerinde giden firma çalışanlarına köylüler karşı çıktı. Elektrik alt yapısı iyileştirilmeden sayaç yenileme çalışmalarının doğru olmadığını savunan köy sakinleri işçilerle tartıştı.

Sözlü tartışma bir süre sonra gerginliğe dönüştü. Köyde bulunan güvenlik güçleri köylüleri dağıtmak için gaz bombası kullandı. Çıkan gerginlik üzerine köye giden Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu gerginliği yatıştırdı. Gerginliğin yatışmasının ardından güvenlik güçleri köyden ayrılırken elektrik dağıtım şirketi köyün elektriğini kesti.

Yaşanan gerginlikte 3 kişi hafif şekilde yaralandı.

2-881.jpg

4-312.jpg

5-185.jpg

1-20180313162305.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Benzer Videolar