Yüksekova'da salgın nedeniyle ölümler artmaya başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde koronavirüs vakaları ve salgından kaynaklı ölümlerde artış yaşanmaya başladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son 3 hafta içerisinde koronavirüs vakalarında artış yaşanmaya başlandı. İlçedeki vaka ve ölüm sayısı ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmazken camilerden yapılan anonslarda ilk kez ölüm sayılarının artmaya başladığı belirtildi. 

Camilerden yapılan anonslarda, "Değerli Yüksekova halkı, son günlerde Yüksekova'da salgın nedeniyle yaşanan vaka ve ölüm sayıları artmaya başladı. Buna düğün ve taziyeler sebep olmaktadır. Taziyelere katılmayınız. Taziye dileklerinizi telefonla iletiniz. Kurallara uymayanlar vakaların ve ölümlerin artmasına neden olmaktadırlar. Unutmayınız bu büyük bir vebaldir. Yarın sevdiğinizi koronadan kaybetmek istemiyorsak bugün kurallara uyalım. Maske mesafe ve temizliğe dikkat edelim" ifadelerine yer verildi.

İlçede son olarak Özel İdare Müdürü Sadi Telsaç hayatını kaybetmiş, Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı Telsaç'ın vefatı ile ilgili Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Çalışma arkadaşımızı ailemizden birini Özel İdare Müdürümüz Sadi beyi kaybettik. Allah rahmetiyle muamele eylesin. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun. Hepimiz bu süreçte dikkatli olmalıyız. Kurallara uymalıyız ki sadece kendimize değil başkalarına da zarar vermeyelim" ifadelerine yer vermişti. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar