Yüksekova'da sağanak yağışlar köyleri vurdu

Yüksekova'da etkili olan sağanak nedeniyle ilçedeki birçok köyde su baskınları meydana geldi. Heyelan nedeniyle bir köy yolu ulaşıma kapandı.

İki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle, ilçeye bağlı Vezirli (Vezirawa) ve Kilimli (Member) köylerinde bazı ev ve ahırları su bastı. Karabağ köyünde ise sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı, elektrikler kesildi. İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri kapanan yolu açmak için çalışma başlattı.

Kilimli (Member) Köyü sakini Abidin Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada yağışlardan dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Köydeki bazı evleri su bastığını ifade eden Gündüz, "Evlerin dışında yaklaşık 15 ahırı da su bastı. İl özel idaresine bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri geldi şuanda suyun önüne set çekiyorlar. Suyun akış yönünü değiştiriyorlar. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

whatsapp-image-2021-03-24-at-13-42-22.jpeg

Karabağ Köyü Sakini Fesih Düzen sabah saat 10.30 sıralarında köyde heyelan meydana geldiğini belirterek, "Köy yolu heyelan nedeniyle kapandı. Mağdur durumdayız elektrıiklerimiz kesildi. Yetkililerden bir an önce mağduriyetimizin gidermelerini istiyoruz" dedi. 

Vezirli (Vezirava) köyü sakini Saniye Ateş ise dün akşamdan beri yağmur yağdığını evlerinin su bastığını ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Haber: Ömer Oğuz

whatsapp-image-2021-03-24-at-13-44-22.jpeg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar