Yüksekova'da renkli Newroz kutlaması

Yüksekova'daki Newroz kutlamalarından görüntüler. 

Ömer Oğuz'un haberi:

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki HDP tarafından düzenlenen Newroz kutlaması ilçe dışında bulunan stadyumda yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren alana giden vatandaşlar güvenlik kontrolünden geçildikten sonra stadyuma alındı. Alana gelen Yüksekovalılar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek newrozu kutladı. Kadınların yöresel kıyafetlerle geldiği alanda renkli görüntüler oluştu.

YÜKSEKOVA NEWROZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kutlamada ilk konuşmayı HDP Yüksekova Eşbaşkanı Hüsnü Beşer yaparak halkın newrozunu kutladı. Ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede kutlamaya katılan vatandaşları selamlayarak, "Sayın Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi için canlarını ortaya koyan binlerce insana buradan onbinlerin selamını gönderelim. Bu kitle bu coşku onların tecrittin yerle bir edecek" dedi. 

Ardından Hakkari eski milletvekilli Hamit Geylani, Hakkari Belediyesi eşbaşkan adayları Cihan Kahraman ve Seher Kadırhanoğlu ile Yüksekova Belediyesi eşbaşkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı vatandaşları selamlayarak, Newrozlarını kutladı. 

Program sanatçılar Ruken Yılmaz, Umut Yılmaz ile Koma Havin'in söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Kutlamaya, HDP'nin Hakkari, Şemdinli, Çukurca, Esendere ve Büyükçiftlik Belediye Eşbaşkanı adayları da katıldı. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar