Yüksekova'da mahalle yollarına sıkıştırılmış beton

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mahalle yollarına silindirle sıkıştırılmış beton dökülecek.

Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova'da havaların ısınmasıyla birlikte 4 mahalle’de yol yapım çalışmalarına başlandı. Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan beton yol ihalesi kapsamında başlatılan yol çalışmalarında Cumhuriyet Mahallesi Kuruköy Caddesinde zemin hazırlık çalışmalarına başladı.

İlçe merkezindeki dört mahallede yaklaşık olarak 32 kilometrelik bir alanda yol yapım çalışmalarının başladığını belirten Demgün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gündem, “Yüklenici firma olarak Türkiye genelinde 12 ilde, 20 adet şantiyemiz var. Firma olarak yol konusunda tecrübeli bir firmayız ve her türlü yolu yapacak güçteyiz” dedi.

Yüksekova’da 4 mahallede toplam 32 kilometrelik silindirle sıkıştırılmış beton çalışmalarına başladıklarını belirten saha şefi Semih Öztekin, “İlçede bulunan Cumhuriyet, Güngör, Dize ve İpek Mahallelerinde çalışmalarımıza başladık. İlkin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kuruköy caddesinde ve ara sokaklarda çalışmalarımıza başladık. Şuan sıyırma ve sıkıştırma işlemleri yapılıyor. Silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) şu ana kadar Yüksekova’da yapılmayan bir iş ve bunu ilk olarak biz yapacağız. Yapacağımız için de mutluyuz. SSB genelde havaalanlarında kullanılan bir imalat ilk defa bu imalat Yüksekova’da kullanılacak” dedi.

Yüksekova’da şuan poligan noktaları belirlendiğini söyleyen harita mühendisi ve şantiye şefi Dilojan Uyar, “Sağlam bir ölçü çalışmasını yapabilmek için poligon ağlarımızı tamamladıktan sonra imalata başlamış olacağız. Beton santrallerindeki üretimlerimiz devam ediyor. Taş ocaklarımız hali hazırda şuan imalatı bekliyor. Önümüzde bazı sıkıntılar var onları da aşmaya çalışıyoruz. İnşallah haftaya tam teşekküllü bir imalata başlamış olacağız” dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
46 Yorum
Benzer Videolar