Yüksekova’da konteynerde yaşayan Düzen çiftine HDP sahip çıktı

Yüksekova’da yaklaşık 4 yıldır konteynerda yaşayan Düzen çiftine HDP sahip çıktı.

Ömer Oğuz'un haberi:

Yeni Mahalle’de 4 yıldır maddi imkansızlıklar nedeniyle konteynerda yaşamak zorunda kalan Düzen ailesi ile ilgili yaptığımız haberin ardından HDP Yüksekova ilçe örgütü harekete geçti.

HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Akdoğan ve partililer aileyi evinde ziyaret etti. Akdoğan, ailenin durumundan bugüne kadar haberdar olamadıkları için aileden özür diledi. Ailenin içerisinde bulunduğu koşulları yerinde gören Akdoğan ve beraberindekiler daha sonra mahallede aile için kiralık bir ev arayışına girdi. Kısa sürede yeni yapılan bir binada kaloriferli boş bir daire bulduklarını belirten HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Akdoğan, “Öncelikle Yüksekova Haber Portalı’na bu haberi yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Aileden sizin vesilenizle haberdar olduk. Biz HDP olarak Yüksekova’da ev ev yurttaşlarımızı ziyaret edip durumlarını soruyoruz. Bu ailenin bu durumunu görünce açıkçası hem üzüldük hem de utandık. Çünkü biz de sorumluyuz. Eğer bu halkın öncülüğü yapacağız demişsek bu durumdaki insanlarımızı görüp kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Bu noktada aileden özür diliyoruz” dedi.

Düzen çiftçinin evini yeni buldukları daireye biran önce taşıyacaklarını belirten Akdoğan, “Burada halkımızı da selamlıyor ve çağrıda bulunuyorum. Komşumuz açken biz toksak kendimizi sorgulamamamız gerekiyor. Eskiden böyle değildi. Bir komşumuz açsa ona mutlaka yardımcı olurdu. Birbirimizie sahip çıkmamız gerekiyor. Komşumuza sahip çıkmamız lazım. Buradan ilçemizde ekonomisi iyi olan esnaflarımıza seslenmek istiyorum. Durumu iyi olan yurttaşlarımızın da bu aileye destekte bulunması gerekir. Bunlar bizim insanlarımız. Fakirlik ayıp değil. Bu bu ailenin kaderi değildir. Hepimiz vicdani muhasebemizi yapmamız lazım. Bu ayıp sadece partinin değil hepimizindir. Bu ayıp tüm Yüksekova’nındır. Bu haberden sonra Yüksekova halkının bu durumdaki vatandaşlarımıza sahip çıkacağına inanıyorum. İnanıyorum ki esnaflarımız da bu durumdan biahaberdi yoksa yardımcı olurlardı. HDP Hakkari Milletvekillerimiz Leyla Güven ve Sait Dede de ailemize yardımcı olmak adına ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazırlar” dedi.

Sıcak bir eve kavuşan Tahirhan Düzen, HDP İlçe Eşbaşkanı Abdulkerim Akdoğan ve beraberindekilere teşekkür etti.

duzenailesi2.jpg

duzenailesi3.jpg

duzenailesi4.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Benzer Videolar