Yüksekova'da kapanan köy yolları açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor.

Ömer Oğuz'un haberi:

İlçede son günlerde aralıklarla etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle köy ve mezra yolları ulaşıma kapanmıştı. Kar yağışının durmasıyla birlikte Yüksekova Kaymakamlığı'na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri tarafından kapanan köy yolları açılıyor.

İlçeye bağlı Keçili (Sorê) köyü yolunun 5 ayrı noktasına düşen çığları koordineli bir şekilde temizleyen ekipler zaman zaman zor anlar yaşadı. Yer yer 7 metreyi bulan kar kütlelerinin arasında çalışan iş makineleri uzun uğraşların sonucunda yoldaki tüm çığları temizledi. 

Yol açma çalışmalarını yürüten yüklenici firma olan Site İnşaat yetkilisi Mutalip Gelincik, Yüksekova'ya bağlı köylerin büyük bölümünün dağlık bölgede olduğunu belirterek, "Yüksekova'nın yüksek kesimlerinde ovaya göre daha kalın bir kar kütlesi var. Çığ bölgelerinde kar kalınlığı yer yer 7 metreyi buluyor. İşi 2 gündür aldık. Özellikle çığ bölgeleri bizi zorlasa da 2 gündür gece gündüz demeden köylerimizin yolunu açmak için çalışıyoruz. Amacımız özellikle eğitim-öğretimin aksamaması için Pazartesi'ye kadar tüm yollarını açmaktır. Zaman zaman acil hasta vakaları oluyor. Ekiplerimiz acil durumlar için de hazır beklemektedir" dedi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar