Yüksekova'da gözaltılara tepki: Sonuç alamayacaksınız

Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonu birçok kentte protesto edildi. Baskılara karşı mücadele çağrısı yapılan açıklamalarda, “Siz yöneldikçe biz daha çok güçleneceğiz” mesajı verildi.

Rosa Kadın Derneği yöneticileri ile HDP’lilere yönelik Diyarbakır merkezli gözaltı operasyonuna yönelik birçok kentte düzenlenen açıklamalarda, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması istendi.

Yüksekova'da HDP binası önünde HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, ÖHD Hakkari Temsilciliği üyeleri ve partililerin katılımıyla açıklama yapıldı. HDP’li vekil Sait Dede, siyasetçilere yönelik operasyonlara, "Darbe diyerek, aslında kendi yaptığı darbeleri görmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunlardan daha önceki iktidarlarında sonuç almadığını gördük. Bundan sonuç alamayacaksınız” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Hakkari’de HDP il binasında yapılan açıklamada konuşan Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, "Kadına dönük saldırıların yanı sıra yine partimize ve partimizin kadın politikalarına bir saldırıdır. Bizim bir kadın partisi olma yolundaki siyasetimizden bu denli korkuyorlar. Kürt halkına ve Kürt siyasetine düşmanlık örgütleyerek, ömür uzatmaya çalışan faşist iktidarın zulmü Kenan Evreni geçti. Ama şunu iyi bilin, Kürtler size asla boyun eğmeyecek. Sizin zulmünüz sürdükçe bizim direnişimiz güçlenerek devam edecektir" diye konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar