Yüksekova'da fırtına birçok evin çatısını uçurdu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan fırtına birçok evin çatısını uçurdu.

Yüksekova’da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren karla karışık yağmur ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sabah saatlerinde etkisini arttıran fırtına nedeniyle ilçe merkezinde ve bağlı köylerinde birçok ev ve ahırın çatısı hasar gördü.

Fırtınadan evi büyük hasar görenlerden ilçeye bağlı Ünlüce (Kiyat) köyünde ikamet eden Abdülhamit Caner, "Sabaha karşı şimşek çakmasıyla beraber evimizin çatı uçtu. Bir anda evin başımıza yıkıldığını sandık. 14 kişilik aile korkuyla komşularımızın evine yerleştik. Çok şükür kimseye bir şey olmadı ancak evin duvarlarında ciddi çatlaklar meydana geldi. Mağdur olduk. Evde 2 aile beraber kalıyorduk. Evsiz kaldık. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

Evi hasar görenlerden biri de ilçenin İnanlı (Xalane) Mahallesinde yaşayan Recip İren. İren, sabah saatlerinde fırtına nedeniyle çatıyı kontrol ettiğinde yavaş yavaş bağlantıların koptuğunu gördüğünü belirterek, “Aşırı rüzgar nedeniyle çatının zarar göreceği belliydi. Neler yapabilirim diye düşünürken bir anda çatı uçtu. Arkamdaki duvar üzerime yıkıldı. Eşim de çatı katındaydı. İkimiz de kıl payı ölümden dündük” dedi. 

Haber, Kamera: Erkan Çapraz

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar