Yüksekova'da elma hasadı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde elma hasadı başladı. Geçen yıl 300 ton hasadın yapıldığı ilçede bu yıl 400 ton elma hasadı bekleniyor.

Ömer Oğuz'un haberi:

İlçeye bağlı Esendere beldesindeki meyve bahçelerinde elma hasadı başladı. Beldedeki üreticiler, sabahın ilk ışıklarıyla bahçelere giderek elma topluyor. Burada kasalara konulan elmalar ilçede hizmet veren komisyon evlerine satılıyor. 

Geçen yıl yaklaşık 300 ton hasadın yapıldığı Yüksekova'ya bağlı belde ve köylerde bu yıl 400 ton elma hasadı yapılması bekleniyor. 

İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Esendere Beldesinde meyvecilik faaliyetleri içerisinde en çok elma üretimine yönelmiş olan üreticiler, ürünlerini toplamaya başladı. 35 yıldır evlerinin bahçesinde bulunan 350 meyve ağacında elma hasadı yapan Rıdvan Büyüksu, bahçelerinde yaklaşık 30 ton elma hasadı yaptıklarını söyledi.

Büyüksu, “30 yıldır elma ağaçlarıyla uğraşıyoruz. Geçimimizi bu yolla sağlıyoruz. Her yıl Eylül ve Ekim aylarında biz bu elmaların hasatlarıyla uğraşıyoruz. Kırmızı, sarı, Arap kızı ve Arjantin elmalarını yetiştiriyoruz" dedi. 

Topladıkları elmaları Yüksekova, Hakkari ve diğer illere sattıklarını belirten Büyüksu, “Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz. Bu sene yaklaşık 30 ton hasat yapmayı bekliyoruz. Bu sene ağaçlar yüzümüzü güldürdü. Bu yıl çok fazla olduğu için ihale ile satışa sunduk. Kışın yiyecek kadar kendimize bırakıp diğerlerini satıyoruz. Olabildiğince dikkatli bir şeklide dallarından koparmaya çalışıp kasalara dolduruyoruz” dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar