Yüksekova'da Doğa Yürüyüşü Kulübü kuruldu

Yüksekova'da doğasever bir grup tarafından Cilo Trekking adına bir doğa yürüyüşü kulübü kuruldu.

Yüksekova'nın eşsiz doğasında yürüyüşler düzenleyen kulüp adına Yüksekova Haber Portalı'na konuşan kulübün başkanı Fikret Yaşar, şehrin kirli ve kasvetli havasından kurtulmak için grup olarak dağlara çıktıklarını belirterek, "Temiz oksijen alıyoruz, bu bize terapi yapıyor. Bu amaçla bir kulüp kurduk. Kulübün adı Cilo Trekking Club. Şuanda 30-40 üyeyiz. Amacımız Yüksekova'da bunu yaygınlaştırmak" dedi.

Hedef; Gençleri ve emekli kesimi kahve köşelerinden kurtarmak

Gençliği ve emekli kesimi kahve köşelerinden kurtarıp doğal alanlara taşımayı hedeflediklerini belirten Yaşar, "Temel amaç tabi sağlıklı, konforlu yaşamak. Bunun bize sağladığı fayda da tabi sağlıktır. Bugünkü yürüyüşümüz 20 kilometre dolaylarında. Genellikle her hafta sonu cumartesi günleri ekip olarak Yüksekova'nın değişik yerlerine özellikle görüş alanı içerisinde, merkeze yakın köylerin civar tepelerine dağlarına yürüyüş yapıyoruz. Bugün Yaylacık (Hês) köyünden Kandilli (Anur) köyüne kadar bir yürüyüş yaptık. Daha önceki hafta Güçlü (Peylan) köyünün arka taraflarına gittik. Her hafta bir yere düzenliyoruz" dedi.

Batı'da yaşarken baharın ne olduğunu unuttuğunu belirten Yaşar şöyle devam ett: "Yüksekova'ya gelirken şunu fark ettim, inanın en güzel bahar Yüksekova'da. Batı'ya gittiğiniz zaman her mevsim bakıyorsunuz yeşil. Kar yok. Ancak dağların başında görebiliyorsunuz. Ama Yüksekova'da 4 mevsim bu atmosferi yaşayabiliyorsunuz. Hele şehrin tozlu havasından kurtulup kırsal kesime gittiğinizde bunu daha iyi hissediyorsunuz. Gerçekten de insana psikoterapi yapıyor. Batı'daki insanlara çağrımız şudur. Turizm ve çevre yükselen değerler arasında. Dünya'ya baktığınız zaman aslında bu trekking sporu yaygınlaşıyor. Özellikle emekli kesim arasında. Artık Yüksekova'da ve bölgemizde yavaş yavaş bu spora ilgi duyuluyor. Bölgemizde yaşanan siyasi reaksiyonlar bir ön yargı oluşturmuş batıda. Yüksekova ya da Hakkari denince her alanı böyle güvenlik bölgesi, her alanı riskli alanı diye biliniyor. Oysa ki öyle değil. Görüyorsunuz Yüksekova'nın neredeyse 20 kilometre uzağındayız. Dağlardayız ama herhangi bir risk yok burada. Gezilebilir, görülebilir yerler var, yeter ki insan istesin. Esas amacımız trekking, dağcılık, satranç, kayak, kültür faaliyetleriyle ilgilenmek. Kuruluşumuzu yaptık, kongremizi yapacağız önümüzdeki günlerde."

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar