Yüksekova'da çığ: Oy kullanmak için saatlerce yolun açılmasını beklediler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca (Oremar) bölgesinde yola inen çığ nedeniyle seçmenler oy kullanamıyor. Yolun açılması için çalışma başlatıldı.

Erkan Çapraz ve Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova’ya 23 kilometre mesafede bulunan Gürkavak (Şaglord) köyü Cevizli (Sêgûza) mezrası mevkiinde karayoluna sabah saatlerinde çığ indi.

Bölgedeki köylerde ikamet eden vatandaşlar oy kullanmak için yola çıktıklarında yolun kapalı olduğu ile karşılaşınca Seçim için Yüksekova Kaymakamlığı tarafından oluşturulan kriz masasına haber verdi. Bunun üzerine harekete geçen Karayolları ekipleri hemen bölgeye giderek yolu açma çalışmalarına başladı. Yer yer 15 metre yüksekliğindeki kar kütlelerini temizlemeye çalışan ekipler inen çığın 500 metrelik yolu kapladığını söylediler.

cig3-003.jpg

'OY KULLANMAK İÇİN 5 SAATTİR YOLUN AÇILMASINI BEKLİYORUZ'

Sabah saatlerinden beri yolun açılmasını beklediklerini söyleyen Cevdet Tire, “Buraya gelince çığ nedeniyle yolun kapalı olduğunu gördük. Yetkililere haber vermemizle yolun açılması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 5 saattir burada bekliyoruz. Yolun ilerisinde de başka çığlar inmiş olabilir” dedi.

Hasret Babat ise, “Biz sabahtan beridir yoldayız. Gidip oyumuzu kullanacaktık çığa yakalandık. Yaklaşık 5 saattir buradayız. Bir an önce oyumuzu kullanıp evimize dönmek istiyoruz” dedi.

İnen çığ enerji nakil hattına da zarar verirken bölgedeki köylere elektrik verilemediği öğrenildi.

Yapılan çalışmanın ardından karayolu tek yönlü olarak trafiğe açılarak seçmenlerin sandıklarına ulaşabilmeleri sağlandı. 

cig4-003.jpg

cig2-002.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar