Yüksekova'da çatılarda biriken kar ekmek kapısı oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, binaların çatılarında biriken karlar, bazı kişiler için de ekmek kapısı oluyor. 

Ömer Oğuz’un Haberi:

Kışın sert geçtiği, kar kalınlığının ise 1 metreyi aştığı Yüksekova'da, yaz aylarında genellikle inşaatta çalışan işçiler, kışın çatılardaki karı temizleyerek geçimlerini sağlıyor. Çatılarda tehlike oluşturan kar birikintileri ve buz parçalarını temizleyen işçiler, bu çalışmayı yaparken tehlikeleri de göze almak zorunda kalıyor. Bellerine bağladıkları ipin diğer ucunu çatıdaki baca, demir ya da başka bir noktaya sabitleyerek önlem alan işçiler, günlük 60-70 TL kazanıyor.

İşsiz olduğunu belirten Cebrail Yakış (39), "Çocuklarımız için çalışmak zorundayız. Kar yağdığı zaman bizim için ekmek kapısı oluyor. Başka bir işimiz olmadığı için bizde metrelerce yükseklikteki binalardaki biriken karı temizleyerek çocuklarımıza bakıyoruz. Canımızı tehlikeye atarak çalışıyoruz. Günlük ortalama 60-70 TL kazanıyoruz. Bu parayla 4 çocuğa bakıyorum" dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar