Yüksekova'da ayı saldırısına uğrayan vatandaş, 5 saatte kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ayı saldırısına uğrayan vatandaş, 5 saatte kurtarıldı.

Olay, öğle saatlerinde ilçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy'e (Qadyan) bağlı Küçükdere (Orşe) Mezrası'nda meydana geldi. Sabah saatlerinde mezraya pancar toplamaya giden İsmet Yıldırım, ayı saldırısına uğradı. Yıldırım'ın çığlıklarını çobanlar fark edip durumu köylülere bildirdi. Bunun üzerine vatandaşlar, jandarma ve 112 acil sağlık haberlerini telefonla arayarak yardım istedi. Kısa sürede mezraya gelen ekipler, ayı ile uzun süre boğuşan ve ayaklarından yaralanan Yıldırım'ı kendi imkanları ile ambulansa taşıdı. 5 saat süren kurtarma operasyonu sonucu Yıldırım, sağlık ekipleri tarafından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Yıldırım’ın kayın biraderi Firuz Açıkel, çobanların haber vermesiyle durumdan haberdar olduklarını belirterek,"Kadıköy köyüne bağlı Küçükdere mezrasında pancar toplamaya giden İsmet Yıldırım’ı çobanların haber vermesiyle olay yerin gittik. Ayıyla boğuşan Yıldırım bacaklarında ciddi bir yara aldı. Köylülere birlikte yaklaşık 5 saat süren bir kurtarma ile küçükdere mezrasında bulunan ambulansa yetiştirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırdık. Köylülere ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz."dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar