Yüksekova'da askeri helikopter bu kez eğitim için havalandı

Yüksekova'da 7 öğrenci, yarıyıl tatilini aileleriyle birlikte geçirmek için gittikleri Kandilli mezrasında, yolların karla kapanması nedeniyle mahsur kalmıştı. Haberimizin ardından yetkililer harekete geçti.

Erkan Çapraz'ın haberi:

Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde yatılı eğitim gören 7 öğrenci, yarıyıl tatilini aileleriyle birlikte geçirmek için 21 Ocak günü Büyükçiftlik Beldesi'ne bağlı Kandilli (Anur) mezrasına gitmiş ve köy yolları kardan kapandığı için köylerinde mahsur kalmıştı. Çığ tehlikesi nedeniyle köy yolları açılmadığı için 2 hafta derslerinden geri kalan öğrencilerin sesini Yüksekova Haber Portalı duyurmuştu. Haberimizin ardından yetkililer harekete geçti. 

Bugün sabah saatlerinde Yüksekova'dan havalanan askeri helikopter ilkin öğrencileri hazırlaması için köye bir grup asker indirdi. Yapılan hazırlıkların ardınan askeri helikopter köye ikinci bir uçuş yaparak öğrencileri mahsur kaldıkları köyden alarak Yüksekova ilçe merkezine getirdi.

Köy sakinleri öğrencileri okullarına yetiştirmek için köylerine gelen askerlere teşekkür etti. Mahsur kalan öğrencilerden Sevda Şahin ise, "Günlerdir köyümüzde mahsur kalmıştık. Geçen günlerde ilçe merkezine yaya olarak inmeyi denemiş ama çığ tehlikesi nedeniyle köye geri dönmek zorunda kalmıştık. Bugün Efeler taburuna bağlı askerler gelip bizi okulumuza ulaştırdı. Tüm yetkililere teşekkür ederiz" dedi. 

kandilli2.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Benzer Videolar