Yüksekova TOKİ'de 468 kişiye anahtar teslimi yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 2016 yılında evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bir bölümünün anahtarları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova'da evleri yıkılan vatandaşlar için yapılmaya başlanan ve yapımı tamamlanan bin 256 konutun 468'inin anahtarı bugün hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Konutlarının anahtarlarını teslim almak için gelen vatandaşlar, konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Sokağa çıkma yasağı sırasında evlerinin yakılıp yıkıldığını söyleyen 84 yaşındaki Hatice Bor, "Evde geriye ait hiçbir eşyamız kalmadı. Kirada oturmak zorunda kaldık ve perişan olduk. Bugün TOKİ konutlarının anahtarını almaya geldik. Çok şükür artık evimize kavuştuk" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar da tamamlanan konutların hak sahiplerine verilmeye başlandığını söyledi. Yakar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Yüksekova ilçemizde 5 bölgede toplam 3 bin 64 adet konut yapma ihalesi 2016 yılında yapıldı. Bugün bu konutlarda hak sahipliğini kazanan 468 konutun anahtar teslimi yapıldı" dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Benzer Videolar