Yüksekova su arıtma tesisinin yapımı devam ediyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi içme ve sulama suyu ihtiyacının karşılanması için yapılan, geçen Mayıs ayında da tamamlanarak su tutmaya başlayan Dilimli Barajı'nın yanına arıtma tesisi kuruluyor.

Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova- Esendere karayolu üzerinde kurulan ve 1995 yılında yapımına başlanan Dilimli Barajı'ndaki çalışmalar geçen yıl tamamlandı. Yaklaşık 2,5 kilometre alan üzerinde, yüksekliği 93, genişliği ise 374 metre olan baraj 2045 yılına kadar yaklaşık 100 bin nüfuslu olan Yüksekova'nın içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak. Geçtiğimiz yıl sonbahar aylarından itibaren su tutulmaya başlanan barajın su arıtma tesisinin yapımı devam ediyor.

Vatandaşların arıtılmış su ihtiyacının karşılanması için geçen yıl yapımına başlanan arıtma tesisi yaklaşık 80 milyon liraya mal olacak. Bu yılsonu itibarıyla tamamlanacak olan su arıtma tesisi ile ilgili bilgi veren şantiye sorumlusu Onur Yılmaz, çalışmaların yüzde 74'lük bölümünün tamamlandığını söyledi. Yılmaz, "Tesiste, idare, Isı merkezi, klor, havalandırma, kimya, bel fitre binası ve ana tesis bulunuyor. Tesisimizin yüzde 74'ü tamamlanmış geri kalan yüzde 26’lık kısım ise Ağustos, Eylül’de tamamlayıp testlerimiz ve işleme aşamalarımızı yaptıktan sonra yılsonuna doğru Yüksekova’ya temiz suyu vermek istiyoruz. 80 milyon civarında bir maliyet oldu. Yüksekova’ya ihtiyacı olan suyun iki katı kapasiteye sahip bir tesisimiz var. Suyu Dilimli Barajından alacağız. 7 Bin 500 metre su hattı döşeyeceğiz. Şu ana kadar da 2 Bin 500 metre döşendi. Suyu alıp buradan arıtıp buradan da şehir şebekesine bağlayacağız. Her şey normal şartlarda devam ederse yılsonu itibarıyla Yüksekova temiz suya kavuşacaktır” dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Benzer Videolar