Yüksekova MYO Yüksekova'ya taşınıyor

Yüksekova  Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında Yüksekova Meslek Yüksek Okulu'nun(YMO) eğitim-öğretim vermeye başlayacağını söyledi.

Ömer Oğuz'un haberi:

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Yüksekova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Metin Ertaş’la Yüksekova’ya gelerek Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı’yı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaretin ardında Yüksekova Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl Yüksekova’da eğitime ve öğretime başlanacağı okulu ziyaret etti.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, “2020-2021 eğitim ve öğreti yılında Yüksekova Meslek Yüksek Okulu'nun tahsis edilen binada eğitim veremeye başlayacak. Bu ilçemiz için çok büyük bir kazanç olacak"dedi. 

Uzun bir süredir Yüksekova (YMO), Yüksekova’ya getirmek için kaymakamımızla beraber görüşmeler sürdürdüğünü söyleyen Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, “İnşallah bu sene Yüksekova Meslek Yüksek Okulumuzu buraya taşıyacağız.  Bir kurumu, birimi, okulu bir yere ait olması o kadar önemli bir şey ki bizim Yüksekova meslek yüksek okulumuz var. Uzun bir süredir buraya getirmeye çalışıyorduk. Ama imkanlar bu sene olgunlaştı. Büyük oranda imkanlar olgunlaştı. Bu sene okulumuzu buraya taşıyacağız” dedi.

2020-2021 Eğitim öğretime burada başlatacağını belirten Pakiş, “Yüksekova Melsek Yüksek Okulu olarak kalmayacak. Program sayımız olabildiğince Yüksekova’nın, bölgenin coğrafyası, sosyolojisi, yer üstü ve yer altı kaynaklarıyla uyuşacak bir şeklide artırmaya çalışacağız. Özellikle hayvancılıkla ilgili bizim Yüksekova meslek yüksek okulu üzerinden yapabileceğimiz o kadar güzel şeyler var ki. Hem hayvancılık hem de tarım ile ilgili biz kendi binalarımızı da inşallah önümüzdeki seneden itibaren yatırım programında bunlar zaten yer alıyor. Eğitim ver öğretim binamız, lojman binamız yer alıyor. İnşallah kısa sürede bunların projelerini tamamen hazırlayıp önümüzdeki sene başlatırız. Bizim Yüksekova ile ilgili olarak YÖK’e sunduğumuz veteriner fakültesi projemiz var. Yüksekova meslek yüksek okulu üzerinde hayvan hastanesi ve tarımsal faaliyetlerle ilgili olarak da yapabileceğimiz çok şey var.”

Pakiş, “Kaymakamız Yüksekova için bir şanstır. İlk etapta Yüksekova meslek yüksek okulumuzu buraya taşıyacağız. Yüksekova’ya uyuyabilecek, uyuşabilecek, ihtiyaç olan bütün alanlarda önlisans programları üzerinde arkasında lisans programları üzerinden bu işin üzerine gideceğiz. Yüksekova aynı zamanda Derecik ve Şemdinli’yi temsil ediyor. Yüksekova Esendere Sınır kapsı var. Derecik’te sınır kapısı var. Dolaysıyla Yüksekova üzerinden biz üniversite olarak Yüksekova’da yapabileceğimiz çok şeyin olduğuna inanıyoruz. Bunun farkındayız. Düşüncemiz bu ama çok acele etmeden olgunlaştırarak STK’larla birlikte güzel şeylerin yapabileceğimize inanıyorum. Yüksekova halkına, gençlerine kanat önderlerine STK’larına saygılarımı sunarım” dedi.

Rektör Pakiş daha sonra Cilo Saklı Bahçe'de STK temsilcileri ve muhtarlara bir araya geldi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Benzer Videolar