Yüksekova Kaymakamı Doğramacı: Şuan afet yaşıyoruz

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, "Biz şuanda bir afet yaşıyoruz" dedi.

Ömer Oğuz'un haberi:

Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Yüksekova Belediyesi karla mücadele ekiplerinin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi. Burada gazetecilere açıklama yapan Doğramacı, "Bölgemizde de kar yağışı var ama Yüksekova hepsinden farklı. Bu görmüş olduğunuz kar 3 günde yağan kar. Burası Güngör Mahallesi ve yolumuz kapalı. 3 gün önceye kadar tamamen açık olan bir yoldu. 3 günde yağan karın miktarı bu evlerimizin çatılarına kadar yükselmiş. Artık karı atabilecek bir yerimiz de yok" dedi.

5 BİN KAMYON KAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINDI

Kış boyunca yapılan kar temizleme çalışmalarında yaklaşık 5 bin kamyon karın şehir dışına taşındığını belirten Doğramacı,"Bu çok ciddi bir çalışmadır. Dışarıdan bakıldığında çok görünmeyebilir ama içerdeki vatandaşlarımız farkında. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyorlar. Tabi bu durum bizim kendi imkanlarımızla altından çıkabileceğimiz bir durum olmaktan çıkmış durumda. Biraz zaman alacak ama bunun da üstesinden geleceğiz. Başka bir yerde böyle bir şey olsa bunun adına afet denirdi. Biz şuan da bir afet yaşıyoruz. Mahallelerimizde vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla evlerinin önünü açıyorlar. Kendilerine yaşam sahasını kurmaya devam ediyorlar. Bizler de yolları açmaya gayret ediyoruz. Elbirliğiyle bu işin içinde çıkmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Benzer Videolar