Yüksekova-Hakkari kara yolu bugün de açılamadı

Heyelan nedeniyle kapanan Hakkari-Yüksekova kara yolunun açılması için çalışmalar 5. gününde devam ediyor. Karayolları bölge müdürü çalışmaları yerinde denetledi.

Ömer Oğuz'un haberi:

Sağanak nedeniyle 1 Mayıs'ta meydana gelen heyelan sonucu kapanan yolun açılması için Karayolları 117. Şube Şefliği ekiplerince kara yolunun 25. kilometresinde yoğun çalışma yürütülüyor.

Bölgede heyelan riski nedeniyle çalışmalarını iş makineleriyle kontrollü şekilde sürdüren ekipler, alternatif yol için yolun aşağısından geçen suyun yönünü değiştirerek, Zap Nehri üzerinden geçici olarak araçların geçebileceği alan oluşturmaya çalışıyor. Bazı küçük araç sahipleri söz konusu bölgeyi geçmek için çevredeki köy yollarını kullanıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ve Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Ciddi bir heyelanın söz konusu olduğunu belirten Kaymakam Doğramacı, "Yarın inşallah öğlene kadar burayı trafiğe açmayı planlıyoruz. Zorlu bir süreç. Bu süreci kolaylaştırmak için bütün ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Burası uluslararası bir yol, hepimiz ciddiyetin farkındayız ama tabi doğa ile mücadele ediyoruz" dedi.

Karayolları Bölgede Müdürü Arslan ise, Zap suyunun yönünü değiştirdiklerini ve geçiş vermek için menfez döşeyeceklerini belirterek, "Yarın öğlen gibi inşallah açarız diye düşünüyoruz" dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar