Yüksekova esnafı tükendi: Kepenkler bir bir iniyor

Yüksekova esnafı zor günler geçiriyor. Son günlerde birçok esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı.

Alınan bilgilere göre, son 1 yılda Hakkari merkez ve ilçelerinde yaklaşık 500 esnaf iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Yüksekova'da son bir kaç ay içerisinde onlarca esnaf iş yerini kapattı. Kira ve kredi taksitlerini ödeyemeyen esnaflar çareyi iş yerini kapatmakta buluyor.

Son 3 ayda bittik

Avantaj İş Merkezi'nde bulunan giyim dükkanını kapatmak zorunda kalan Savaş Arslan, iflas bayrağı çeken esnaflardan. 8 yıl İstanbul'da çalıştıktan sonra memleketinde kendi iş yerini kurduğunu belirten Arslan, "Başta iyi gidiyordu. Sınır kapıları açıktı, İran'dan turistler geliyordu. Son 3 ayda bittik maalesef. Sadece ben değil bütün esnaf bitti. Sadece belli bir mal varlığı olan esnaflar halen faaliyetlerini sürdürebiliyor" dedi.

Bütün emeklerim çöpe gitti

50 bin TL'lik kredi çektiğini belirten Arslan, "Son üç ayda sattıklarımız kirayı karşılayamıyordu. Kapılar kapalı. Devletin verdiği 1000 TL'lik desteğiyle olacak iş değil. Yakıtla beraber 3 bin TL ödüyordum buraya. Olmadı, yürütemedik. Dükkanda suanda 60 bin TL'lik mal var. Bunları 15 bin TL'ye satmak zorunda kaldım. Bütün emeklerim çöpe gitti" diye konuştu.

Haber, Kamera: Ömer Oğuz

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Benzer Videolar