Yüksekova çarşı merkezindeki elektrik direkleri kaldırılıyor

Yüksekova'da Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan elektrik direkleri kaldırılıyor. Başlatılan çalışmaların sonunda ise elektrik hatları yer altına çekilecek.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde elektrik alt yapı çalışmaları başlatıldı. Caddenin sol tarafındaki kazı işlemleri geçen sene bitilirken bir hafta önce de sağ kısmına başlandı. Kazı çalışmalarının sonucunda caddede bulunan elektik direkleri kaldırılıp, elektrik hatları yer altına çekilecek.

VEDAŞ ve Yüksekova Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar ile ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yapan Elektrik Alt Yapı Sorumlusu Cihan Yılmaz, Özgürlük Meydanı ve ara sokaklarda çalışmaların bu sene başlatılmayacağını söyledi.

‘VEDAŞ ile Karayolları anlaştıktan sonra başladık’

Çalışmaların kurumlar arasında sağlanan anlaşmalardan sonra başladıklarını ifade eden Yılmaz, “Geçen sene yapılan ihalenin %80’nini bitirmiştik. Ziraat Bankasından Şemdinli yolundaki sol tarafı bitirdik. Bu alanda bulunan bir trafodan dolayı %20’lik bir kısım kaldı, onu halletmemiz durumunda tamamı bitecek. Yolun sağ kısmında ise bir haftadır bir çalışmamız vardır. Millet mağdur olmasın diye daha hızlı hareket edip bitirdiğimiz kısmı da kapatarak ilerliyoruz. VEDAŞ ile Karayollarının anlaşmasından sonra bu kısma başladık. Kurumlar arası problemler halledilince çalışmaları sürdürüyoruz. Keremoğlu İş Merkezi bize yer verdi, biz de projede ona göre hareket ediyoruz. Yine Özgürlük meydanında da bir sıkıntı var, VEDAŞ ile karayollarının çözmesi gerekiyor” dedi.

‘Sanat Sokağı ve Özgürlük Meydanı iptal edildi’

Bazı yer sahiplerinin trafolar için köşk yeri vermediğini ve bunun çalışmaları aksattığını açıklayan Yılmaz, “Başta projede 50. Yıl İlkokulundan Özgürlük Meydanına gelen kısım vardı, oradan Güngör Caddesine girilecekti. Fakat proje kısıtlığına girildi, keşif açıldığı için sadece ana caddeye girildi. Sanat Sokağı ve Özgürlük Meydanı iptal edildi. Özgürlük meydanında bir köşk yeri verilirse Cezaevine kısmına kadar devam edilir. Cengiz Topel Caddesi’nin sol kısmında trafo için bir köşk yeri verilirse elektrik hatları bir an önce yer altına çekilir ve o kısım tamamen biter. Sağ tarafta ise çalışmalarımız sürüyor, %90’lık bir kısmı bitirmiş durumdayız. Eğer trafo yeri ile ilgili sorunları çözersek bu sene tüm elektrik hatlarını yerin altına çekeceğiz” diye konuştu.

Başkan Çoğaç, çalışmaları inceledi

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, çarşı merkezindeki sorunların bitirilmesi için her türlü girişimde bulunacaklarını söyledi.

Çalışmaların aksamaması için konunun takipçisi olduğunu söyleyen Çoğaç, "VEDAŞ tarafından başlatılan çalışmalarda; Özgürlük Meydanı, Sanat Sokağı ve Şemdinli Yolunda eksik kalan bölgelerin yeniden proje kapsamına alınması için gerekli çalışmayı başlatacağız" dedi.

q1-007.jpg

q2-005.jpg

q3-001.jpg

q4.jpg

q5.jpg

q6.jpg

q7.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar