Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları: Belediyeyi 680 Milyon TL borçla devraldık

Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, Yüksekova Belediyesi'nin mevcut borç durumunu açıkladı.

Ömer Oğuz'un haberi:

HDP’li Eşbaşkanlar Remziye Yaşar ile İrfan Sarı, Yüksekova Belediyesi'nin mevcut borç durumuyla ilgili topladıkları verileri belediye binasında basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Daha detaylı bir açıklamayı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Eşbaşkan Remziye Yaşar, "Gaspçı anlayışın bu halkın malını nasıl harcadığı ortaya çıktı. Yüksekova Belediyesinin borç bataklığına nasıl sürüklendiğini bu gün sizinle paylaşacağız. Kayyum zihniyetinin bıraktığı tahribatın peşini bırakmayacağız sonuna kadar sorumluların peşinde olacağız. Halkın olan belediyenin nasıl tahrip edildiğini tüm kamunun vicdanına sunacağız” dedi. 

Yüksekova Belediyesi'nin mevcut borcunu açıklayan Eşbaşkanı İrfan Sarı "15 Nisan'dan itibaren mazbatamızı aldıktan sonra belediyemize geldik ve belediyemizde karşılaştığımız manzara, İller Bankası'ndan kamu yararına gönderilen hisselerin tamamına el konulduğunu gördük. İçeride borçlanmanın olduğunu gördük. Toplamda 680 Milyon TL gibi bir borçla karşı karşıya kaldık. İller Bankasından gelen hisselerin el konulabilmesini sağlayacak özel bir madde alınmış.  Daha detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Kayyumun bıraktığı borcu afiş halinde şehrin bir çok yerine asacağız. Şimdilik bu açıklamayı sizinle paylaşmak istedik. Hukuki boyuttun araştırıp ona göre de adım atacağız” dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Benzer Videolar