Yaban ördekleri dondurucu soğuğa rağmen Yüksekova’yı mesken tuttu

Kuşların göç güzergahı üzerinde bulunan Yüksekova, bu kış göç etmeyen birçok leylek ve ördeği misafir ediyor.

Erkan Çapraz - Yüksekova Haber Portalı

Göç yolları üzerinde bulunan Yüksekova’daki Nehil sazlığı ve deresinde yazın bir süre kalan birçok kuş türü, sonbaharda sıcak bölgelere göç ediyor. Ancak bu yıl birçok yaban ördeği ve leylek ilçedeki köyleri ve sulak alanları terk etmedi.

Dondurucu havaya rağmen Yüksekova Deresini mesken tutan yaban ördekleri Yüksekova Haber Portalı tarafından görüntülendi. Güneşli havayı fırsat bilen ördekler Yüksekova deresinde gönüllerince yüzdü. Kenarları buz tutan Yüksekova deresinde yüzen onlarca yaban ördeği, beyaza büyünen Cilo Dağları ve Yüksekova ovası ile birlikte seyri güzel bir manzara oluşturdu.

Şehir merkezinden dere geçen ilçelerden bir tanesinin de Yüksekova olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, derenin kirletilmesinin önüne geçildiği takdirde Yüksekova deresinin daha da fazla yabani su kuşuna ev sahipliği yapacağını belirttiler.

ordek2.jpg

ordek3.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Benzer Videolar