Vali Akbıyık: Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi Hakkari’nin en büyük sorunu olan işsizliği çözecek

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Organize Sanayi Bölgesinde devam eden zemin etüt çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ve Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı Ünlüce (Kiyat) köyü sakinlerinin de hazır bulunduğu incelemelerin ardından bir açıklama yapan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, “Şuanda Hakkari Yüksekova Organize Sanayi Bölgesindeyiz. Organize Sanayi Mütevelli heyeti olarak çalışmaları yerinde inceledik. Şuanda jeolojik sondaj çalışmaları devam ediyor. Haritalama ve daha sonra imar planlarını, alt yapısını, içme suyunu, kanalizasyonunu ve yollarını yapacağız. İnşallah burası Hakkari, Yüksekova’nın, İran’ın, Irak’ın sanayi bölgesi olacak. Yer çok güzel hakikaten. Başta, Yüksekova Büyükçiftlik ve Hakkari olmak üzere bölgenin ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Şuanda bile İran ve Irak’tan yatırım yapmak isteyen iş adamlarımız var. Buranın ekonomik, sosyal gelişimine büyük katkı sağlayacak. En önemlisi de üretime büyük katkıları olacak. Hakkari’nin en büyük problemi işsizlik. Bu vesileyle bu da çözülmüş olacak” dedi.

KÖY SAKİNLERİ KAYGILARINI DİLE GETİRDİ

Daha önce Ünlüce (Kiyat) köyü sakinlerinin mera olarak kullandığı bölgenin Organize Sanayi Bölgesine tahsis edilmesiyle birlikte köy sakinlerinde oluşan kaygılarla ilgili köy sakinleriyle sohbet eden Vali Akbıyık, Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla birlikte Ünlüce köyü (Kerem Zeydan Mahallesi) ve Büyükçiftlik Beldesinin zamanla şehirleşerek Yüksekova’ya bağlanacağını söyledi. Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının kendilerine hayvancılıktan daha fazla fayda sağlayacağını dile getiren Akbıyık, bir köy sakininin “istihdam konusunda destek istiyoruz” demesi üzerine, “Sen merak etme. Senin köyünden bile sanayiciler çıkacak. Bunun faydasını biz görmeyeceğiz, biz bugün varız yarın yokuz. Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli görecek. Buralar kalkınacak. Buralar şehir olacak. Burası kurulduğunda Büyükçiftlik Yüksekova ile birleşecek. Yüksekova’nın büyümesine de büyük katkı sağlayacak. Hayvancılığa uygun sanayi bölgesi de yapılabilinir. Yem fabrikası olur başka bir fabrika olur. 10 yıla kadar belki 10 yıl bile sürmez bambaşka bir yer olur buralar. Ben Sakarya Hendek’te çalıştım. Hendek’le birleşmiş durumda Organize Sanayi. Bence köyün gelişmesi açısından daha uygun olacak göreceksiniz” dedi.

‘KEŞKE MALATYA’DAKİ KÖYÜMÜN YANINA KURULSA BÖYLE BİR YER’

Vali Akbıyık, bir köy sakinin de “Köyden biraz daha uzaklaştıramaz mıyız?” sorusuna ise, “Bakın Fabrika olmadan burada işsizlik bitmez. Her evde 5-10 tane genç ve çocuk var. Biz yönetim olarak buraları parselizasyon yapacağız. İmarı uygulayacağız. Herşey bittikten sonra oraya yapma şuraya yap diyebiliriz. Yani o konu sıkıntı olmaz. Keşke benim köyümün yanında böyle bir yer kurulsa Malatya’da” dedi.

vali-001.jpg

'BÖLGEMİZ AÇISINDAN ÖRNEK BİR PROJE'

Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra Beşatlı (Xilxês) ve Suüstü (Şakitan) köyleri arasındaki bir tepede yapımı süren Hayvan Barınağı inşaatında incelemelerde bulundu. Burada Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı’dan detaylı bilgi alan Akbıyık gazetecilere yaptığı açıklamada, “Özellikle hayvanlarımızın korunması ve yaşatılması açısından, daha sağlıklı ortamlarda bulunması açısından çok iyi bir hizmet. Yüksekova merkezde yol betonları büyük oranda bitirildi. Yine kanalizasyonu, içme suyu arıtma tesisi ve biraz önce de Organize sanayi Bölgesini gezdik. Gerçekten bunlar gelecek anlamında hem insanımız hem de bütün canlılar açısından büyük katkılar yapacak. Daha mutlu daha huzurlu, daha gelişmiş bir Yüksekova olacak. Buradan Kaymakamımıza ve emeği geçen çalışanlara teşekkür ederiz. Böglemiz açısından da örnek bir proje olacak. Yaklaşık 7.5 dönüm bir arazi üzerinde 750 civarında hayvanlarımıza hizmet edecek. Ayrıca etrafında da sosyal tesis olacak. Burada ayrıca modern veterinerlik hizmeti verilecek” dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar