Ülkesine dönemeyen Çinliye Yüksekovalılar sahip çıktı

Çine gitmek üzere Yüksekova üzerinden İran'a geçiş yapmak isteyen ancak geçişine izin verilmeyen Çinli emekli pilota Yüksekovalılar sahip çıktı. 

Kosova'dan ülkesi Çin'e Türkiye üzerinden kara yoluyla gitmek isteyen emekli pilot Dee Zhang, 6 gün önce İran'a sınırında bulunan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi. İlçenin İran'a açılan sınır kapısı olan Esendere Gümrük Kapısı'na gelen Zhang, kapı kapalı olduğu için ilçeden ayrılamadı. 6 gündür ilçede bir pansiyonda kalan Çinli Zhang'a Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Erdinç Kayhan ve Hemşire Orhan Salim sahip çıkarak ülkesine gidene kadar evlerinde misafir edeceklerini söyledi. 

Ülkesine gitmek için hava yolunun çok pahalı olduğunu bu nedenle kara yolunu tercih ettiğini belirten Zhang, ailesinden bazı kişilerin hasta olması nedeniyle ülkesine gitmek istediğini anlattı. Daha çok Güney Afrika’da yaşadığını belirten Zhang, ilçe halkının çok sıcakkanlı olduğunu söyledi. Zhang, "Bir haftadır Yüksekova’da kalıyorum. Erdinç ve Orhan beyefendiler beni bulup misafir ettiler. Kendi evlerine aldılar kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

ÇİNLİ GELİNE ZİYARET

Çinli Zhang'ı Yüksekova'ya 2 yıl önce Çin'den gelin olarak gelen Shan Shan ve eşi Kurtuluş Çapraz da konuk etti.  Çinli gelin Shan, kendi ülkesinden bir kişiyi ağırladığı için çok heyecanlı olduğunu, bundan çok mutlu olduğunu belirtti. Çinli gelin ve eşi Çapraz'a misafir olduğu için mutlu olduğunu belirten Çinli Zhang biran kendini kendi evinde hissettiğini söyledi. 

Şehir merkezindeki İran pasajını dolaşan Çinli Zhang'a pasaj esnaflarından Abdullah Özer puşi hediye etti.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Benzer Videolar