Şemdinlili Sultan Amca, 45 yıldır yol bekliyor!

Şemdinli'de yaşayan 70 yaşındaki Sultan Sevik, 45 yıldır evlerine giden herhangi bir yolun olmadığını belirterek, evine rahatça ulaşım sağlayabileceği bir yolun yapılmasını istiyor.

HABER: ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER PORTALI

İlçenin Beşevler mahallesinde ikamet eden Sevik Ailesinin yaklaşık 45 yıldır yolu yok.

Evlerine giden herhangi bir yolun olmadığı için, ana caddeye 400 metre yürüyerek gidebilen aile, evlerinin engebeli bir yerde olmasından dolayı çok zorluk çektiklerini ifade etti.

Caddeye uzak olan evine erzak, odun, kömür gibi evin temel ihtiyaçlarını sırtında taşıyarak götürebilen baba Sultan Sevik, yaşının ilerlemesi nedeniyle eşyaları taşımakta çok zorlandığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

Yüksekova Haber Portalı'na konuşan Sultan Sevik, "45 yıldır yolumuz yok, yol projesi belediye ekiplerinde var. Biz istiyoruz ki belediyemiz bize bu yolu yapsın. Biz burada çok sıkıntı çekiyoruz. Un torbasını, odunumuzu, kömürümüzü sırtımızda taşıyoruz. 13 kişilik bir nüfusumuz var. Hepsi öğrenci, maddi imkanlarımız yok. 45 yıldır bu yolun yapılması için belediyeye müracaat ettik. Sadece benim ev değil komşularım dahil 13 eve yol gelmiyor" dedi.

Ulaşım sağlarken çok sıkıntı çektiklerini ifade eden Sevik, "Hastalarımızı 400 metre sırtımızda taşıyarak arabaya ulaştırıyoruz. 70 yaşına geldim artık evin ihtiyaçlarını sırtında taşıyamıyorum. Devletimiz bize bu yolu en kısa zamanda yaparsa çok iyi olur." dedi.

s1-116.jpg

s2-087.jpg

s3-054.jpg

s4-029.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar