Şemdinlili Keskin Ailesinin yaşam mücadelesi

Şemdinli'nin Altınsu köyünde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Keskin ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunuyor.

Ecevit Bay'ın haberi

İlçeye 3 km uzaklıkta bulunan Altınsu köyünde ikamet eden 8 kişilik Keskin Ailesi, 2 odalı yıkık bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Evlerinin bir odasının duvarında oluşan çatlaklar nedeniyle 2 yıldır 6 çocuklarıyla aynı odada uyumak zorunda kalan Keskin çifti, maddi sorunun yanında barınma sorunu da yaşıyor.

Çocukların küçük yaşta olması nedeniyle sorun daha da büyürken, aile zor durumda olduklarını belirterek yardım çağrısında bulunuyor.

Yüksekova Haber Portalı muhabirine açıklama yapan anne Ayet Keskin eşinin engelli olduğunu belirterek, çocuklarına bakmakta zorlandığını söyledi.

Anne Keskin, "Eşim hasta ve yatalak. 6 çocuğum var, maddi durumumuz çok kötü, çocuklarıma bakamıyorum. Evimiz üzerimize yıkılmak üzere. Sosyal yardımlaşmadan 3 ayda bir yardım alıyoruz ancak çocuklarımın masrafları çok. Bir kızım da hasta sürekli. Onu hastaneye götürüp getiriyorum gücüm ancak ona yetiyor. Eşim engelli şizofreni hastalığı var ve evde yatalak durumda. Çocuklarım okula gidiyor; ayakkabıları, montları kalem ve defterleri yok, zor durumdayız. Devletimizden, hayırsever herkesten yardım talep ediyoruz" dedi.

Faturaları ödemediğinden dolayı elektriklerinin kesikolduğunu ifade eden anne Keskin, "İşkur’a defalarca başvurdum ancak bir türlü ismim çıkmadı. Evimin damı akıyor, kaldığımız oda rutubetten dolayı çocuklarım hasta düşüyor. İmkanlarım yok doktora götüreyim, kaç aydır evin elektriği kesilmiş. Param yok ödeyeyim, yardım istiyoruz" diye konuştu.

Çocuklardan Narin Keskin ise "Biz 6 kardeşiz. Evimiz yıkılmak üzere. Okula gidiyoruz. Mont ve ayakkabımız yok. Babamız hasta işe gidemiyor, çalışamıyor. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz, bize bir ev versin." dedi.

AİLEYE ULAŞMAK İÇİN İLETİŞİM NUMARASI: 0542 495 49 90

IBAN HESABI: TR 1600 0100 0649 69849805 5001

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Benzer Videolar