Şemdinli'de vatandaşlardan asfalt tepkisi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatandaşlar köy yollarına sıcak asfalt dökülmesini istiyor.

2014 yılında ihalesi yapılan ve 2016 yılında yapımına başlanan 28 köye ulaşımı sağlayan Şemdinli-Alan karayolunda çalışmalar devam ediyor. Bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar yetkililerin daha önce söz konusu yola sıcak asfalt döküleceği bilgisini verdiklerini ancak bugünlerde statik asfalt döküleceği bilgisini aldıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Yıllarca söz konusu yolda büyük çileler çektiklerini ve tam da bitti derken önceki yıllarda olduğu gibi bölgenin iklim şartlarına dayanıklılık gösteremeyen statik asfalt döküleceği haberini alınca hayal kırıklığına uğradıklarını belirten vatandaşlar yetkililerin bu duruma müdahale etmelerini istiyor. 

Tekeli, Alan, Kayalar ve Günyazı köyü muhtarlıklarının temsilcileri olarak biraraya geldiklerini belirten ve Yüksekova Haber Portalı'na açıklamada bulunan Nazım Aksoy, "Pandemi nedeniyle açıklamamızı kalabalık yapmak istemedik. Buradaki sorunlarımızı devlet yetkililerine olaştırmak istiyoruz. Gördüğünüz bu Alan yolu 2014'te ihalesi yapıldı ancak iki sene geç başladı. Daha 2 ay önce bu yollarda sıcak asfalt yapılacaği bilgisi geldi. Sonradan tekrar statik asfalt yapılacağı söylendi. Bu sefer muhtarlarımız toplanarak Van 11’inci Karayolları Bölge Müdürlüğüne giderek sıcak asfalt yapılması yününde talepte bulunuldu. Talep kabul edildi ancak 2’ici bir karar çıkarak sıcak asfalt yerine statik asfalt dökülmesine karar verilmiştir. Statik kaplama yol uzun ömürlü değil yani buraya ayrılan bütçenin çakıla, kuma harcamak zorunda değiliz. İnsanlarımız bu  hizmeti bekliyor, biz de onların talepleri doğrultusunda buradayız. Alınan kararın düzeltilmesini ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar