Şemdinli: Hayvansever öğretmenden örnek davranış

Şemdinli ilçesine bağlı Boğazköy Ortaokulunda görev yapan İngilizce öğretmeni Eda Kırkıcı Yıldız, ilçedeki başıboş köpeklere kendi imkânlarıyla sahip çıkarak örnek bir davranış sergiliyor.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

Şemdinli’ye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Boğazköy Ortaokulunda görev yapan İngilizce öğretmeni Eda Kırkıcı Yıldız, iki seneye yakındır her gün sabah okula giderken ve akşam okuldan çıkarken Derecik karayolundaki çöplükte bulunan başıboş köpeklere mama ve kasaplardan topladığı etleri veriyor. Yıldız, Şemdinli’de sokak hayvanlarına karşı daha fazla farkındalık oluşmasına vesile olmaya çalışıyor.

‘KÖPEKLER DONARAK ÖLÜYORDU’

Yüksekova Haber Portalı’na konuşan Eda Kırkıcı Yıldız, “Hataylıyım. Geçen yıl atandım buraya. Geçen kış, köpeklerin buradaki vaziyetini gördüğüm zaman içim acıdı. Köpekler, kardan dolayı donarak öldüler. Bunun üzerine ben kaymakamlığa gittim, köpeklere, kulübe istedim, yardım ettiler. Kulübeler yapıldı. Fakat kulübeler çok dayanıklı değildi. Su geçirdi, çürüdü. Hayvanlarım hastalık geçirdi. Daha sonra bu hastalıklar diğer hayvanlarıma da bulaştı. Gençlik hastalığına yakalanan hayvanlarım oldu. Çoğu hayvanlarımı kaybettim. Kulübelerin içi mikrop doldu. Onları yakmak sorunda kaldım bu dönem” dedi.

edakirkici3.jpg

VATANDAŞLAR KULÜBE YAPTI AMA YETMİYOR

Bu yıl çöplükte kendisini gören vatandaşların “Hocam ne istersiniz ne yapalım sizin için” diye sormaya başladığını belirten Yıldız, “Sağ olsunlar bana kulübe yaptılar. 15 tane kulübem var şu anda ama yetmiyor. Birçok köpek yavrusu atılıyor buraya. Annesiz bebek köpekler atılıyor buraya ve ben onlara tek başıma bakmaya çalışıyorum. Mamam yetmiyor. Her hafta iki kere sipariş ediyorum. Kasaplardan et alıyorum açıkçası yardıma ve desteğe ihtiyacım var. Tek başıma bu yükün altında kalkamıyorum. Tek başıma ve birkaç kişin desteğiyle onları yaşatmaya çalışıyorum. Bu yıl bizim okulda görev yapan öğretmen arkadaşım Seda Yöney de bana yardım ediyor” dedi.

ŞEMDİNLİ BELEDİYESİ BENİ MAĞDUR ETTİ

Bu yıl Belediye ve Kaymakamlığa giderek ihtiyaçları bildirdiğini ancak dönüş alamadığını belirten Yıldız, “Çatı istedim, yapmalarını istedim, kulübe istedim. Ama hiçbir şekilde bana geri dönmediler. Buraya her gün geldiğimi ve bunlara baktığımı biliyorlar. Buna rağmen onlardan hiç ses çıkmadı. Şemdinli Belediyesi beni mağdur etti açıkçası. Tek başıma ve birkaç kişinin yardımıyla onları yaşatmaya çalışıyorum” dedi.

edakirkici2.jpg

ZATÜRRE OLDUM, EDA HOCA PİS DEDİLER

Geçen yıl servisle köpeklere yem getirdiğini, burada uzun süre beklediği için zatürre olduğunu söyleyen Yıldız, “Bu sene arabamı getirdim, sırf bu hayvanlara daha iyi bakabilmek için. Eda Hoca pis, Eda Hoca köpek kokuyor, tarzında söylemler duydum. Ve çok üzüldüm. Bundan dolayı da bir daha hiç kimseyle gelip gitmek istemedim. Ben kendi aracımla, kendi imkânlarımla her şey yapıyorum” dedi.

HAFTADA 2 PAKET MAMA VE 20 KULÜBEYE İHTİYAÇ VAR

Köpekleri için destek beklediğini ifade eden Yıldız şöyle devam etti: “Destek istiyorum. Bana haftada iki paket mama lazım, çünkü yetmiyor. Onun dışında ekstra kulübe lazım, 20 kulübeye daha ihtiyacım var. Bir de çatı lazım. Yarın kar yağdığında hayvanlarımın altında rahat uyuyabileceği, oturabilecekleri çatı istiyorum. Özellikle kulübelerinin üstünde çatıya ihtiyacım var. Burası hayvanların kalabilmesi için uygun bir yer değil. Belediyeden bir yetkili ile konuştum. Bana onları şehre alamayız, burada öyle bir yerimiz yok zaten halk da istemiyor yanıtını verdi. Yani ben ne yaptıysam hiçbir şekilde bana yardım etmediler. Her şehrin bir barınağının olması lazım. Ama maalesef belediye hayvanları önemsemiyor. Hiçbir zaman da önemsemediler. Ben geldikten sonra halkta biraz farkındalık oluşmaya başladı. Bir kulübe bile yapmadılar. Herkes bir kulübe yapsa benim için harika olur. Şu an yeni gelen hayvanlar için yaklaşık 20 kulübeye ihtiyacım var.”

edakirkici4.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Benzer Videolar