Ramço & Fero: Yüksekova’nın fenomen çobanları

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş (Ştazin) köyünde çobanlık yaparken çektikleri videolar onları fenomen yaptı. Ramço & Fero, hikayelerini Yüksekova Haber Portalı’na anlattı.

Yüksekova’nın Yeşiltaş (Ştazin) köyünde yaşayan Remzi Kartal ve Ferhat Alper geçen yıl çobanlık yaptıkları sırada çektikleri videolarla fenomen oldular. Tiktok’ta 2 milyonu aşkın takipçiye ulaşan çobanların çektiği videolar sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

VİDEOLARIMIN ÇEKİLMESİNİ İSTEMİYORDUM

5 yaşında annesini ve babasını kaybettiğini, üvey annesinin kardeşleriyle birlikte kendisini büyüttüğünü söyleyen Remzi Kartal (Ramço), “Üvey annem engelli. Onun 500 lirası ve çobanlık dahil çalıştığım işlerle ailemizi geçindirmeye çalıştık. Video ve fotoğraflardan normalde hoşlanmıyordum. Birilerinin benim fotoğrafımı veya videomu çekmesini istemez, hiçbir fotoğraf karesinde yer almazdım. Birgün çobanlık yaparken yırtık çoraplarımı gösterip birşeyler söyledim. O anları kuzenim Fero yani Ferhat Alper beni telefonla çekti. Ben sosyal medyada paylaşmasını istemediğim halde haberim yokken Tiktok’a yüklemişti. İlkin çok kızdım ama görüntünün atlında yazılan yorumları okuyunca videoyu kaldırmasını istemedim. İnsanların ilgisi dikkatimi çekti. İkinci ve üçüncü videolardan sonra özgüvenim arttı” dedi.

ŞİMDİ BENİ GÖRENLER FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTİYOR

Daha önce dış görünüşü nedeniyle köyden fazla çıkmak istemediğini belirten Kartal, “İlçe merkezinde bir ortama girdiğimde oradaki insanların benim hakkımda ne düşündüğünü merak edip alay konusu olmamaya dikkat etmeye çalışırdım. Fenomen olduktan sonra bu durum değişti, şimdi beni görenler fotoğraf çektirmek istiyor. Çok zor günlerden geçip bu günlere geldik. Kuzenlerim Ferhat ve İshak Alper ile birlikte sosyal medya için videolar üretmeye başladık. Çok olumlu tepkiler aldık. Birçok ünlü ile tanışma fırsatım oldu. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Biz aslımızı unutmayanlardanız. Belki biraz ünlendik ama hiç şehirleri tercih etmedik çünkü köyümüzü seviyoruz, köyümüzle gurur duyuyoruz. Köyümüzde şebeke problemi var. Videolarımı çok zor şartlarda internete yükleyebiliyorum. GSM Operastörlerinin köyümüzün iletişim problemini gidermelerini istiyoruz” dedi.

RAMÇO'YU DAHA ÖNCE DIŞ GÖRÜNÜŞÜ NEDENİYLE İNSANLAR HOR GÖRÜYORDU

Ramço’nun videolarını çeken ve genelde videolarda attığı kahkahalarıyla bilinen Ferhat Alper (Fero), Ramço’ya henüz fenomen olmadan sürekli Ramço diye seslendiğini belirterek, “Ramço’yu dış görünümü nedeniyle daha önce insanlar yadırgıyordu. İlk videoyu Tiktok platformunda paylaştıktan sonra sürekli bildirimler gelmeye başladı. İlkin 7 bin görüntüleme olmaya başlayınca İshak abiyi aradım ve “Abi çay koy herhalde birşeyler oluyor, yanına geliyorum” dedim. Ertesi gün video 1 milyonu aşmıştı. Ramço’yu arayıp haber verdim ve yorumları okumasını istedim. Çektiğimiz videolar ilgi toplayınca da Ramço ismi ile devam ettik, benim de adım Ferhat olduğu için Fero olsun dedik. Sayfamızın adını bu şekilde Ramço & Fero yaptık. Köyde hem video çekiyoruz hem de hayvancılık yaparak ailemize yardım etmeye çalışıyoruz. Köyden çıkmayı hiç düşünmedim. İşimiz olursa büyük şehirlere gider geliriz ama burada yaşamaya devam etmek istiyoruz” dedi.

GÖRME ENGELLİ ALPER EKİBİN VİDEOLARINI HAZIRLIYOR, SAYFALARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYOR

Ekibin gerek teknik işlerdem sorumlu üyesi gerekse menajerliğini yapan İshak Alper ise görme engelli olmasına rağmen teknoloji ile iç içe olduğunu belirterek, “Youtube, Instagram ve Tiktok’taki hesaplarımızın güvenliği ile ilgileniyorum. Daha önce köyümüzle ilgili bir sayfam vardı ve sosyal medya ile ilgileniyordum. Oradaki deneyimim sayesinde sayfaları güvenli bir şekilde ilerlettik. Genelde fenomen olanları birçok kişi kandırmak ister. Ben kendilerini korumaya çalıştım. Video montajı ve Menajerliklerini de ben yapıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki görme engelli olduğunuz halde nasıl yapabiliyorsunuz o da Allah’ın bir vergisi. Şuanda Tiktok’ta 2.2 Milyon takipçiye ulaştık. Instagram’da 307 bin ve Youtube’da da 200 bin takipçimiz var. Daha önce sadece Tiktok’ta video paylaşırken artık birçok platforma özel değişik videolar çekmeye çalışıyoruz. Ramço garibanlıktan geldiği için sosyal sorumluluk projelerine önem veriyor. Kazandığımızın 3’te birini dar gelirli ailelerle paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Benzer Videolar