Leyla Güven Yüksekova’da konuştu: Gever ve Colemerg coğrafyası çok önemlidir

Yüksekova’yı ziyaret eden HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven, “Gever ve Colemerg coğrafyası çok önemlidir, buradan çıkacak bir sesi herkes dikkatle dinliyor." dedi.

Haber: Ömer Oğuz / Hilbin Zeydan

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven; HDP Hakkari milletvekili Dr. Sait Dede, Hakkari Belediye Eş Başkanları Cihan Kahraman ve Hümeyra Armut, ve İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte öğle saatlerinde Hakkari’den Yüksekova’ya geldi.

Güven, Yüksekova Belediye Eş Başkanı Remziye Yaşar, belediye meclis üyeleri, HDP İl ve İlçe Eş Başkanları, partililer ve vatandaşlar tarafından ilçeye 10 km uzaklıkta bulunan Şakitan Köprüsünde halaylar ve çiçeklerle karşılandı.

Ardından araçlarla konvoy şeklinde Yüksekova’ya gelen Güven ve beraberindekiler, vatandaşların alkışları ve ıslıklarıyla Cengiz Topel Caddesi üzerinden HDP İlçe binasına yürüdü.

Parti binasında bir araya gelen vatandaşlara seslenen Leyla güven, yaşanan olaylardan dolayı Yüksekova’ya ancak bugün gelebildiklerini söyledi.

Güven'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Asıl terörü estiren kendileridir: Diyarbakır, Van ve Mardin’e atanan kayyımlara da değinen Güven, “3 büyükşehir belediyemize kayyım atanmış, irademiz gasp edilmiş ve bunun karşısında bizim sessiz kalmamız bekleniyor. Bunun karşısında asla sessiz kalmayacağız. Bugün Gever halkıyla birlikte şunun sözünü tekrar yenilemek istiyorum hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kürt geçmişte nasıl direndiyse bugünden sonra da aynı şekilde direnecek. Rojava’da nasıl başardıysak biz Bakur’da da Başur’da da aynı şekilde her yerde başaracağız. Başka şansımız yok. AKP-MHP şu anda gidici arkadaşlar, abbas yolcu giderken ne yapacaklar? Giderken de gene Kürt’ü vurarak ayakta kalmaya çalışacaklar. Ne diyorlar Türkiye’nin halklarına, Türkiye’nin toplumuna? Diyorlar ki biz terörle mücadele ediyoruz. Hayır, bu kocaman bir yalandır. Terör diye bir şey yok, asıl terörü estiren kendileridir. Kimse Türkiye’nin düşmanı değildir” dedi.

Zeydan ve Irmak’a selamlarımızı gönderiyoruz: HDP’nin bütün anneler için mücadele ettiğini ifade eden Güven, “Kürtler bu ülkenin bin yıllık kardeşliği esaslarına dayanarak mücadelelerini sürdürüyorlar. Demokratik çerçevede mücadele sürdüren başka milletvekillerimiz iki tanesi bizim bu kentin milletvekili Hakkari’nin Abdullah Zeydan ve Selma Irmak  onlara da saygılarımız gönderiyoruz. Bütün arkadaşlarımız siyaset yapmak, demokratik siyaset yürütmek, barış için çalışmanın ötesinde bir suç işlemediler. Arkadaşlar en iyi sizler biliyorsunuz ama ona rağmen zindanlardalar. Neden? Çünkü barışın sesini kısmak istiyorlar. Çünkü bu topraklara barışın gelmesini istemiyorlar. Bunun için de ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar. Şimdi yeni bir oyun düzenliyorlar o da nedir, Diyarbakır İl Binası önüne anneleri örgütleyip polisin aracıyla getirip parti önüne bırakıyorlar üç öğün yemeğini polisler getiriyor diyorlar ki çocuklarınız HDP’den isteyin. Şimdi böyle bir alçaklık başka bir şeyle ifade edilemez bunu yürütenler savaşta ısrar edenlerdir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bunu yapanlar gerçekten bu ülkenin dostu olamaz. Yurtsever olamaz, ülkesini seviyor olamaz. HDP yapmıyor, HDP başlatmadı. HDP bütün anneler için anneler ağlamasın diye siyaset yürütüyor. Demokratik mücadele için bunu önünün açılmasını istiyor” diye konuştu.

g1-044.jpg

Barış için günlerce direndik: Artık onurlu bir barış istiyoruz. Bunun için zindalarda 3500 arkadaş bedenini ölüme yatırdı. 9 arkadaşımız canına kıydı. Öcalan’ın sesi dışarı çıksın, onurlu bir barış olsun diye yaptılar bunu. Bu ülkeye barış ve kardeşlik gelmesi için ben de 200 gün direndim. Ama gerçekte barış olsun, sözde değil özde olsun. Eş başkanlık sistemine saldırıyorlar, eş başkanlık sistemi onların kabusu haline gelmiş. Eş Başkanlık, Kürt kadın hareketinin mor çizgisidir. Bizler toplumun yarısıyız ve toplumun yarısı olarak barışın öncülüğünü bizler yapacağız.

Gever ve Colemerg coğrafyası çok önemlidir: Bu coğrafyadan çıkacak bir sesi herkes dikkatle dinliyor. Çünkü Gever halkı bu mücadeleyi acaba nasıl yükseltebiliriz çabası içerisindeydi. Ve yüz binler bu sokaklarda yürüdüler. Bugün etrafımızda sağlı sollu olarak bulundan güvenlik güçleri bizlere slogan atmayın diyorlardı. Çeksinler polislerini, çeksinler araçlarını bizleri halkımızla baş başa bıraksınlar. O zaman yüz binlerin nasıl akacağını onlar da görecekler. İşte ondan korktukları için etrafımıza gönderiyorlar.

Heyetimiz Barzani ile görüşecek: Bizler bunu gençler ve kadınlar öncülüğünde gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde çok daha iyi gelişmelşer olacak. Bizim bir kadın heyetimiz Başur’da temaslarda bulunuyor. DTK ve HDP Eş Başkanları tarafından oluşan bir diğer heyetimiz de Sayın Mesud Barzani ile görüşecekler. Bizim her zamandan önce ulusal bir birliğe ihtiyacımız vardır. Bir ittifaka ihtiyacımız vardır. Diyarbakır’da Kürdistani partilerle birliktelik oluşturduk ve onlarda bu süreçte yanımızda durdular.

g2-034.jpg

g3-019.jpg

l1-007.jpg

l2-005.jpg

g4-014.jpg

g5-011.jpg

g6-004.jpg

g7-004.jpg

g8-004.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar