Leyla Güven Yüksekova Belediyesini ziyaret etti

Bugün Yüksekova’ya gelerek önemli temaslarda bulunan HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven, Yüksekova Belediyesini de ziyaret etti.

Ömer Oğuz'un haberi

Öğle saatlerinde ilçeye gelen Halkların Demokratik Partisi Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven, HDP İlçe Binasında yaptığı konuşmanın ardından Yüksekova Belediyesi’ni ziyaret etti.

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Remziye Yaşar ve belediye meclis üyeleri tarafından çiçeklerle karşılanan Güven, daha sonra belediye başkanının makam odasına geçti.

Burada bir konuşma yapan Güven, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı’yı ile belediye meclis üyelerini tebrik ederek, yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

'Burada çok ciddi bir yolsuzluk var'

Yüksekova Belediyesinin borçlarına değinen Güven, "Yüksekova şuan belediye olarak, sanırım Türkiye’de tüm belediyelerden daha çok kötü şartlarda hizmet vermekte. Daha önce 2016 yılında kayyum gelirken, 4 Milyon lira yani 4 trilyon para kasada mevcutken, tekrar kayyumdan devir aldıkları 630 trilyon borçla aldılar. Bu çok ciddi bir meblağa, gerçekten bu Yüksekova gibi bir ilçede bir belediyenin bu kadar borcunun olması insanı düşündürüyor. Nereye harcandığı çok belli. Ağırlama kalemlerini şişirerek, devlet yetkilileri işte onlara ikram ettik diye bal faturası bile var.  Bu çok dikkat çekici yine Diyarbakır’da kadayıf, Mardin’de kuruyemiş ve Yüksekova’da da bal, Hakkari’nin balı meşhur. Sanırım Kayyumlar tüm sülalelerine bal göndermişler. Dolayısıyla burada çok ciddi bir yolsuzluk var. Çok ciddi hırsızlık var, usulsüzlük var. Bunun adını doğru koymak gerek. Şimdi iktidara 18 yıl geldiklerinden bu yana, hak, hukuk ve adaletten bahsedenler, ben şimdi Yüksekova Belediyesi’nden açıkça ifade ediyorum. Burada bir yolsuzluk var. Yolsuzluğa, hukuksuzluğa müdahale etmesi gereken İçişleri Bakanlığının müfettişleridir. Kalan borç, Yüksekova halkının hizmetlerinin aksamasına neden oluyor. Çok dikkat çekici bir şey ki günlerdir Belediye Eş başkanlarımız, bir konuda çırpınıyorlar. Çünkü belediyenin suyunu da sağlayan elektrik şebekelerinin borcundan dolayı, elektrikleri kesiliyor. Biz soruyoruz bu kayyum döneminde bunlar yaşandı mı? Neden kesmediler, Şimdi kesiyorlar. Demek ki burada ciddi bilinçli bir durum var. HDP belediyesine iş yaptırmamak, onları canlarından bezdirmek, halka da bakın size hizmet etmiyorlar demek için bunu yapıyorlar. Ama Yüksekova halkı çok bilinçli bir halktır. Geçmişten bu yana çok iyi bir noktadadır. Dolayısıyla halk belediye Eş Başkanlarının içerisinde olduğu durumu biliyorlar." dedi.

Ardından konuşan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Remziye Yaşar ise hizmet anlamında kısıtlı imkanlarla ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek Güven'in ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

le1.jpg

le2.jpg

le3.jpg

le4.jpg

le5.jpg

le6.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar