Köylerinde mahsur kalan öğrenciler yardım istiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'ndeki çeşitli okularda eğitim gören ve yarıyıl tatilini geçirmek için yaşadıkları Kandilli mezrasına giden 7 öğrenci, yolların kapanması nedeniyle mezrada mahsur kaldı.

Erkan Çapraz'ın haberi:

Okula gidebilmek için Yüksekova ilçe merkezinde yatılı olarak kalan 7 öğrenci, yarıyıl tatilini aileleri ile birlikte geçirmek için 21 Ocak'ta Büyükçiftlik Beldesi'ne bağlı Kandilli (Anur) mezrasına gitti. Yaklaşık 10 gündür bölgede etkili olan kar yağışı, yüzlerce yerleşim birimi gibi Kandilli mezrasının da yolunun kapanmasına neden oldu.

İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kandilli mezrasında 9 gündür mahsur kalan ve okullarına dönemeyen 7 öğrenci, yürüyerek gelebilmek için bugün yakınları ile birlikte yola çıktı. Ancak bölgedeki kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aşması ve yoldaki çığ tehlikesi nediniyle geri dönmek zorunda kaldı. 

Çığ tehlikesi nedeniyle yolları açılamayan mezrada mahsur kalan öğrenciler, yaşadıkları bu zorluğu cep telefonuna kaydederek seslerini duyurmaya çalıştı. Cep telefonuna kaydettikleri görüntülerini Yüksekova Haber Portalı muhabirine ulaştıran öğrenciler, okula başlamak istediklerini ve yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

Adem Tali isimli köy sakini köylerinde erzaklarının azaldığını, çocuk bezi, çocuk maması gibi ihtiyaçların olduğunu belirterek, "Çocukların aşısı oluyor götüremiyoruz. Köyde erzağı azalan aileler var. Her yıl bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Köy yolumuz çığların bulunduğu bir güzergahtan geldiği için açılamıyor. Çığ tehlikesinin bulunmadığı bir güzergahtan köyümüze yol yapılırsa bu problem ortadan kalkar" dedi.

kandilli-anur1.jpg

kandilli-anur2.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar